idezojelek

A Karácsony-karók embertelen üzenete

Vajon a főváros baloldali vezetői vállalják-e majd a felelősséget is, ha emberek halnak meg miat­tuk az orvosi segítség kényszerű késlekedése miatt?

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Mirkó István

Elhangzik rendszeresen Karácsony Gergellyel kapcsolatban, hogy csupán ötletel, teszetosza, tehetetlenkedik. Holott nevezett, ideiglenesen a főpolgármesteri pozícióban állomásozó személy valóban kiérdemli a negatív, elmarasztaló jelzőket, ám ő nem mintegy véletlenül, bénázása folyományaképpen szúr ki az emberekkel, hanem készakarva, előre megfontolt szándékkal.

Szó sincsen tehát arról, hogy például legújabban a biciklisávok elkülönítésével, az úttest többi részétől karókkal történő elzárásával jó szándékai lettek volna a főváros baloldali vezetőinek, pusztán nem sült el szerencsésen a dolog. Dehogy. 

Ők tudatosan szándékoznak kitolni az emberekkel, egyfajta szoktatási, erőszakos móresre tanítási célzattal. Hadd tanulja meg a saját bőrén az új nemzetroncsoló eszmék iránt érzéketlen, nem kellően nyitott, begyöpösödött bunkó lakosság, hogy hol lakozik a liberálbalosok atyaúristene. 

Úgyhogy nem akarunk senkit elkeseríteni, de a legcsekélyebb remény sincs arra, hogy a főváros vezetése meghátrálna a biciklisávos karó ügyében. Nemcsak hogy ki fognak tartani az eszement ötletük, a biciklisávok karókkal való szegélyezése mellett, hanem még ki is fogják terjeszteni az őrületet.

Nem véletlen a közlekedésamortizációs terv azonnali károkozását ismerve és tapasztalva, hogy nem személyesen a főpolgármester vezette elő, hanem golyófogóként, előőrsként kabinetfőnöke, Balogh Samu. Az elképzelés ugyanis annyira provokatívan életveszélyes marhaság, hogy még az eszement, lakosságingerlő húzásokat kedvelő főpolgármester sem szívesen adta az amúgy rinocéroszbőr-vastagságú arcát a projekthez.

A kabinetfőnök pedig kifogástalanul teljesítette a hülyeségnormát. Képes volt megtámadni az Országos Mentőszolgálat szakembereit, amiért azok szóvá tették, hogy a biciklisek részére karókkal lehatárolt, az úttestből levágott szűk ösvényen nem férnek el a mentőautók. Okos ember ilyenkor hallgat, mint teknős a békanyálban. Nem így az elhivatott politikai aktivista. 

Balogh megtámadta Győrfi Pál szóvivőt, nonszensz módon azzal vádolva, hogy biztos amiatt mond ilyeneket, mert Tarlós István előző főpolgármester embere volt. Azzal égette magát, hogy nekiállt centiméterszalaggal, col­stokkal méricskélni, bizonyítandó, hogy igenis befér az a nagy mentőautó a Karácsony-karókkal lezárt útsávba. 

Joggal merülhet fel, hogy az illető valóban ennyire retardált, vagy csak pénzbeli juttatásokért vállalja a kiröhögtetést.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ugyanis egy egészséges, gyakorlatias érzékű alsó tagozatos diák előtt is világos, mint a nap, hogy egy sürgős esethez kihívott mentőautó számára tragikus következményekkel járhat, ha a karók közötti ügyességi szlalomozás miatt érhet később egy beteghez. Minden épelméjű ember számára nyilvánvaló ez korra, nemre való tekintet nélkül – kivéve Karácsonyt, valamint talp- és tintanyalóit. Ők szájzáras bulldogkutya módjára ragaszkodnak ahhoz a valóságidegen fikcióhoz, hogy a szűk biciklisávokban gond nélkül lehet közlekedni a mentőautóknak.

Létezik, hogy valaki olyan ostoba legyen, hogy ne vegye észre:

 ez az embertelen, antihumánus Karácsony-kordon nem csupán a mentősöket akadályozza meg az életmentésben, hanem a tűzoltókat, katasztrófavédelmiseket is, így egy égő ház eloltása is sokkal nehezebben abszolválható.

 És akkor olyan apróságokról még nem is beszéltünk, mint a boltokba, üzletekbe történő szállítások vagy akár a bérházakon belüli lakásfelújítások, építkezések, tatarozások ellehetetlenítése.

Ezen a ponton meg kell védenünk Balogh Samut és főnökét, Karácsony Gergelyt, mert még ők sem ilyen gyenge képességűek, csak igen jó pénzért, megbízóik akaratát végrehajtva úgy tesznek, mintha ennyire hülyék volnának. Tudják ők, hogy alaposan kitolnak a budapestiekkel, hiszen pontosan ezért csinálják. Az a céljuk, hogy a nemzet fővárosából a polgári lakosságot kiüldözzék az életfeltételek drasztikus lerontásával, és csak azok maradjanak meg, akiket le lehet kenyerezni egy kis ingyenvirslivel és ötévente ugyanazokkal a soha nem teljesülő ígéretekkel.

Mindennek a tetejébe egy csúcspofátlansággal koronázták meg az eddigi lakosságüldözést: volt bőr a képükön még meg is ünnepelni egy belterjes, haveri körnek meghirdetett kerékpáros felvonulással a biciklisávokat és az azokat elszeparáló karókat.

 Megjegyzendő: sohasem szoktak felvonulással ünnepelni egy útátadást, így az a lakossági és szakmai tiltakozáshullám ismeretében inkább egyfajta dafke tüntetés volt. Unikum a világtörténelemben, amikor egy városvezetés demonstrációt rendez a saját polgársága ellen.

Balogh Samu ezt az alkalmat is megragadta a provokáció­ra. A kabinetfőnök azt nyilatkozta a Hír TV-nek, hogy szerinte nem a nyilvánosság előtt kellene üzengetni, amúgy meg szívesen tárgyalnának. Mondta ezt arcátlanul úgy, hogy ő üzengetett tárgyalások helyett a közösségi oldalán és a médiában. Csakhogy a tárgyalást a karók leverése előtt kellett volna indítványozni. Kiderült persze most is: ő jobban tudja, mint a szakemberek, hogy a sávok és a karók nem zavarják az emberek életét mentők munkáját. Vajon Karácsonyék vállalják-e majd a felelősséget is, ha emberek halnak meg miat­tuk az orvosi vagy a katasztrófavédelmi segítség kényszerű késlekedése miatt?

Borítókép: A közlekedést akadályozó kerékpársáv az Üllői úton (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.