idezojelek

Magyargyűlölet Brüsszelben

Nagy változások szükségesek, hogy maga az unió visszatérjen ahhoz a szellemiséghez, amelyet az alapító atyák képviseltek.

Veér Gyula avatarja
Veér Gyula
Cikk kép: undefined
2024. 01. 26. 6:30
Fotó: Ronald Wittek

Nagyon sajnálom, hogy nem számoltam meg, az elmúlt öt évben hány napot fordítottak az EU föderalista képviselői az úgynevezett magyarkérdésre. Bizonyos szempontból örvendetes, hisz találtak maguknak elfoglaltságot, nem vették fel munka nélkül a csaknem hat és fél millió forintos fizetésüket. Viszont lett volna idejük és energiájuk a többi országban történő események megítélésére, az azokról való véleménynyilvánításra. 

Sajnos nem jutott el a tudatukig, hogy Németországban napok óta tüntetnek a gazdák, a fuvarozók, a vasutasok a jobb megélhetés és az áremelések miatt.

Közben Ukrajnából egyre nagyobb mennyiségű silány, egészségre ártalmas mezőgazdasági termék került az országba, ami lehetetlenné teszi, hogy a német agrártermékek piacképesek legyenek, az ebből élők gazdák életszínvonala ne csökkenjen, rosszabb esetben ne legyen élelmiszerhiány.

Az EU parlamentjét az sem zavarja, hogy Lengyelországban megszűnt a jogállam, az alkotmánybíróság határozatát nyíltan figyelmen kívül lehet hagyni, mert nem a liberális érdekeknek megfelelő döntést hoztak. Az Európai Parlament ahelyett, hogy fegyverszünetet és béketárgyalásokat követelne az orosz–ukrán háborúban, folyamatosan fegyverekkel akarja meghosszabbítani az orosz és az ukrán emberek szenvedését, hogy még többen veszítsék életüket, legyenek egy életen keresztül rokkantak, minél több özvegy és apa nélküli gyermek legyen.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Csak egy ország lebeg a szemük előtt, Magyarország és Orbán Viktor. Köszönöm az EU föderalista képviselőinek, hogy emlékeztetnek arra a tényre, hogy én olyan országban élek, ahol vallás- és szólásszabadság van! 

Ahol tiszteletben tartják a törvényeket, az Alkotmánybíróság által hozott határozatokat, ahol amerikai pénzzel sem tudnak másik kormányt vásárolni, hogy engedje be az országba a migránsokat és az LMBTQ aktivistáit, hogy tönkretegyék gyermekeink jövőjét. Idén választások lesznek, Brüsszelben nagy változások szükségesek, hogy maga az unió visszatérjen ahhoz a szellemiséghez, amelyet az alapító atyák képviseltek. Legyen példa minden európai államnak Magyarország!

 

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetéről és a befagyasztott uniós pénzeszközökről tartott vitában az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén 2024. január 17-én (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.