idezojelek

Hátbatámadás

A magyar baloldal bemutatta, hogy a magyar érdekeknek háborús helyzetben is hátat fordít.

Kiss Gergely avatarja
Kiss Gergely
Cikk kép: undefined

„Vajon mikor jön meg a baloldaltól az a javaslat, hogy inkább küldjük vissza az orosz gázt, és fagyjunk meg?” – tette fel a kérdést félig viccesen a minap Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a közösségi oldalán. Nem lőtt messzire, mert a magyar baloldal hamarosan bemutatta, hogy a magyar érdekeknek háborús helyzetben is hátat fordít.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese ki bírta mondani a következő mondatot: ha a béke eléréséhez az kell, hogy „szankcióval sújtsák az energiahordozókat” is, akkor ezt a lépést is meg kell tenni. Tehát úgy látja, hogy az orosz energiaforrást el kell zárni, mert az okoskodása szerint addig lesz pénze az oroszoknak a háborúra.

Az Orbán-kormány nem győzi hangsúlyozni, hogy semmi olyan lépést ne tegyünk, amely belesodorná Magyarországot abba a háborúba, amelyhez valójában semmi közünk. Nem csak akkor leszünk részesei ennek az őrületnek, ha katonákat és fegyvereket küldünk a frontra, mint ahogy Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt és csatlósai szorgalmaznák. Hanem akkor is, ha Kocsis-Cake Olivio és a mögötte álló balliberális tábor agybeteg elképzelése megvalósul.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Európa gázellátását negyven százalékban az oroszok biztosítják, míg hazánként nyolcvan százalékban. Játsszunk el azzal a képtelen ötlettel, amely a balliberális boszorkánykonyhából kibugyogott! Mi történne, ha Magyarországra nem jönne gáz Oroszországból? Ha így lenne, akkor néhány hónapig a magyar tározókból fogyasztanánk a gázt, majd egyszer csak azt vennénk észre, hogy egy teavizet nem tudnánk megfőzni. A termosztátot lehetne kapcsolgatni, de nem azért nem működne a kazán, mert kifogyott az elem. Nem lenne mit elégetni. Ekkor lépne életbe a Márki-Zay Péter szerinti rezsicsökkentés, miszerint fürödjünk kevesebbet, és fűtés helyett vegyük fel az usankát. Háborús körülmények között ezt még könnyebben el lehet képzelni. Mert ha rakétákkal szétlövik a közműveket, akkor se áram, se gáz, se víz nem áll rendelkezésre. A balliberálisok szerint ezt kellene átélni Magyarországon!

– Nem engedhetjük meg, hogy a magyar emberek fizessék meg a szomszédban dúló háború árát, ezért különösen megdöbbentők a hazánk biztonságos energiaellátását veszélybe sodró nyilatkozatok a baloldali politikusok részéről − mondta Szijjártó Péter külügyminiszter. Igazat szólt, mert a baloldal veszélybe sodorná a biztonságos energiaellátást. Ez a fentiek mellett azzal járna, hogy lehúzhatná a rolót a magyar gazdaság. Összedőlne minden. Leállnának a gyárak, bezárnának az éttermek, nem működne semmi. Csak azért, mert a balliberálisok szerint ezzel lehetne bizonyítani az Orbán-kormány alkalmatlanságát. Ez a szöveg azonban nem ezt bizonyítja, hanem azt, hogy Gyurcsány és szövetségesei a kirakatbábuval egyetemben hátba támadták Magyarországot. A kormány pengeélen táncol, hogy fenntartsa a békét ebben a kritikus helyzetben. Elítélte az agressziót, támogatta az oroszok elleni szankciókat, és mindent megtesz a menekültek megsegítéséért. Eközben Márki-Zay Péter a nemzetbiztonsági érdekeket kockáztatva beszél hülyeségeket, amely ellen semmi kifogása nincs a mögötte álló végtelenül korrupt baloldalnak.

Menjünk tovább az elmebaj ösvényén! Nem jönne orosz gáz, ami pedig helyette lenne, annak az ára a csillagos egeket ostromolja. Ki fizeti meg a háború árát? A balliberálisok a magyar emberek életével szórakoznak, háborús helyzetben mutatták meg, hogy mindent és mindenkit feláldoznának a hatalom oltárán. A paksi bővítést is támadják, amely nélkül négyszeresére emelkedne az áramért fizetett összeg.

Sorsdöntő lesz az áprilisi választás, a háború árnyékában pedig kimondható: az életünk a tét!

Borítókép: Márki-Zay Péter sajtótájékoztatója (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.