idezojelek

Megnyugtatva lelkesít

Soha nem látott várakozás előzte meg Orbán Viktor miniszterelnök huszonötödik évértékelő beszédét.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Soha nem látott várakozás előzte meg Orbán Viktor miniszterelnök huszonötödik évértékelő beszédét. Azzal kezdte, ez az év nem is kezdődhetett volna rosszabbul. Novák Katalin és Varga Judit lemondása fájdalommal és szomorúsággal töltötte el a nemzeti, konzervatív politikai közösség minden tagját, így mindenekelőtt erőt kellett adni a tábornak a veszteségek elviseléséhez.

A gyermekek bántalmazása esetén kegyelemnek helye nincs, ezért a kegyelmi ügyben a lemondás helyes volt, és megerősít bennünket – jelentette ki a kormányfő, majd azzal folytatta, hogy a kormányra vár a feladat, hogy a kizökkent időt helyretolja, az erkölcsi rendet helyreállítsa, és a kialakult helyzetet jogilag is orvosolja. Egyértelmű, világos kijelentések, amelyek kijózanították a tábort a rémálomszerű sokkból, és azonmód meg is határozták a közeljövő feladatait. A magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni, a gyermekek védelmét szolgáló jogszabályokat pedig át kell fésülni az alaptörvénytől a miniszteri rendeletekig, és ahol szükséges, ki kell egészíteni.

Az áldozathozatal a közösség egységének megőrzése érdekében erkölcsileg megerősíti a közösség tagjait, a válság kezelésére hozott gyors és célirányos intézkedések pedig visszaadják a közösség erejébe vetett hitet, és képessé teszi arra, hogy visszavegye a kezdeményezést. Erre igen nagy szükség van, mert egyre elviselhetetlenebb, hogy olyanok hazudnak bennünket gátlástalanul pedofilsimogatónak, akiknek egyetlen szava nem volt, amikor az ellenzék háza táján konkrét pedofil ragadozók tűntek fel, viszont áhítattal hallgatták a magyargyűlölő Daniel Cohn-Bendit gyermekmegrontó szövegeit. Sürgősen rendet kell tenni tehát a gyermekvédelem területén, a törvénymódosítások vitájában pedig az ellenzék is megmutathatja elkötelezettségét a szigorítások mellett. Ott lehet majd vitézkedni, ahogy a miniszterelnök fogalmazott.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi sajtó a svéd NATO-csatlakozásról mondottakra figyelt leginkább, és azt emelték ki, hogy a magyar parlament rögtön a tavaszi ülésszak elején ratifikálhatja azt. Nekünk viszont sokkal fontosabb, hogy hetek óta intenzív tárgyalások zajlanak a két kormány között, közel a megállapodás, amelynek óriási katonai és hadiipari megállapodás is része lehet. De ha már hadiipar, az is lényeges üzenete volt a beszédnek, hogy továbbra sem küldünk fegyvert az ukrajnai vérontáshoz, és mindent elkövetünk, hogy kimaradjunk a háborúból. Egyedül maradtunk békepárti politikánkkal, de ahogyan az illegális migrációval kapcsolatban, úgy ebben a kérdésben is nekünk lesz igazunk, hangsúlyozta a miniszterelnök.

Nagyon fontos volt a beszédnek az a része, amelyik az elmúlt extra nehéz esztendőt értékelte. Sikerült ép bőrrel kikecmeregni belőle, de mielőtt eluralkodna rajtunk az elégedetlenség, nem árt belegondolni, hogy immár ötödik éve kell rendkívüli körülmények között, embert próbáló nyomás alatt élnünk és dolgoznunk azért, hogy megvédhessük azt, amit korábban elértünk. Ez minden magyar kőkemény munkájának eredménye, de most az a feladat, hogy visszatérítsük a magyar gazdaságot a Covid, a háború és az ostoba szankciós politika miatt elhagyott növekedési pályára. Azt akarjuk, hogy Magyarország Európa egyik legjobb országa legyen. Ennek az évnek a sikerek évének kell lennie. Ehhez ötlépéses tervet ismertetett a miniszterelnök.

A közelgő európai parlamenti választások kampányában fontos üzenet volt az is, amit az Európai Unióban szerveződő új jobboldalról mondott Orbán Viktor. Ez nem Európa alternatívája kíván lenni, hanem egy európai alternatíva, amivel érdemes harcolni a győzelemért. Ahogy Nagy Feró mondta: Engem megnyugtatott.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.