idezojelek

Ellenzéki szereptévesztés

Ha valaki azt hiszi, hogy a háborús konfliktusból való kimaradás stratégiája nyitott fülekre talált a T. Ház bal felén, az krónikus naivitással küzd.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Ha röviden kell leírni, mi történt tegnap az Országgyűlésben, úgy fogalmazhatunk: volt egy nagy ívű konstruktív beszéd, Orbán Viktor miniszterelnöké, amiből nem értettek semmit az ellenzéki pártok. Emiatt elkezdtek homlokegyenest másról szövegelni, csak ne kelljen reagálni valamire, ami meghaladja a szellemi kapacitásukat. Más szavakkal: mintha csak bemutatót tartottak volna a baloldali morzsalékpártok, miért tart a támogatottságuk ott, ahol van. 

És persze az is világossá vált, miért nyer kétharmaddal már régóta a Fidesz–KDNP.

 A kormányfő ugyanis egzakt módon felsorolta azokat az elemeket, amelyeket minden háborús helyzet, természeti csapás, árvíz, európai uniós, nyugati diszkrimináció, megannyi ellenséges döntés ellenére elért az ország. Orbán Viktor mint mindig, most is hangsúlyozta, hogy ezek az eredmények nem a kormány, hanem az ország lakosságának, az egész nemzetnek a munkáját dicsérik, a sikeres árvízi védekezéstől kezdve az infláció megfékezésén át a gazdasági növekedés felfuttatásáig, amellyel az Európa Unióban immár a felsőházban vagyunk. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felsorolta természetesen a családokat segítő további intézkedéseket, közölte a reálbér-növekedés adatait. Rávilágított, milyen észszerű érvek szólnak amellett, hogy a mesterségesen blokkosított világban gazdasági semlegességre törekedjünk. Vagyis ne ideológiai megfontolások mentén alakítsuk gazdasági kapcsolatainkat, hanem szigorúan racionális szempontok figyelembevételével. Hangsúlyozta: ki kell maradnunk a konfliktusokból, amelyek választásra kényszerítenek bennünket, és arról is beszélt, hogy csak azok lehetnek sikeresek, akik nem hagyják magukat kényszerpályára szorítani.
Ha valaki azt hiszi, hogy a háborús konfliktusból való kimaradás stratégiája nyitott fülekre talált a T. Ház bal felén, az krónikus naivitással küzd. Eszük ágába sem jutott, hogy érdemben reagáljanak a miniszterelnök beszédének előremutató tartalmi elemeire. Összefoglalva: nagy volt a kontraszt. Nem véletlenül jegyezte meg a kormányfő viszonválasza elején: minden ott folytatódik, ahol tavasszal abbamaradt. 

Pedig meghallhatták volna Orbán Viktornak azt a mondatát is, hogy jó lenne átmenteni valamit a békeidőkre abból az összefogásból, amiről tanúbizonyságot tett az ország lakossága az árvízi védekezés idején.

 Ha ugyanis baj van, a magyarok összefognak.
Amíg azonban az egyszerű polgárok példát mutatnak a baloldali politikusoknak, az ellenzéki reakciók az ország házában azt illusztrálták, hogy képviselőik nem kívánják e tekintetben sem követni a jó szándékú embereket. Folyamatosan eltértek a tárgytól, másról szövegeltek, mint a szólásbeli Bodóné, amikor a bor árát kérik. 

Élünk a gyanúperrel: éppen azért támadták durván, de ötlettelenül a kormányt, mert fogalmuk sem volt, milyen érveket, tényeket tudnának felvonultatni a hallottakkal szemben. Így tehát az általános, megdöbben­tően egységes balos alibikommunikáció valójában saját alkalmatlanságuk, inkompetenciájuk beismerése volt. Nem érdemli meg a legtöbb felszólaló a figyelmet, jelentőségük indokolatlan megnövelése volna külön kitérni rájuk. 

Az azonban szimbolikus volt, ahogy Gyurcsány Ferenc készakarva, a figyelmeztetés ellenére minősíthetetlen sértegetéseivel kiprovokálta, hogy Kövér László házelnök megvonja tőle a szót.

 Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője találóan kommentálta úgy az esetet: a nyáron hallhattunk egy narcisztikus hazudozót, most pedig hallhattunk egy másikat. A külső szemlélők pedig óhatatlanul levonják a tanulságot, hogy a szereptévesztett ellenzék ellenségnek tartja a kormánypártokat – s velük együtt a támogató milliókat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindenütt előretörnek a patrióták

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU korlátozza szuverenitásunkat

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péterből nem lesz az, amire vágyik.

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (2. rész)

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.