Viszkető tenyér

Ez a Krekó nem egy James Bond, vagy ha igen, olyan ügyesen álcázza magát, hogy ő maga sem tud róla. De neki is viszket.

Néző László
2021. 03. 18. 6:00
null
Budapest, 2015. január 20. Karsai László történész beszél az auschwitzi náci koncentrációs tábor felszabadulásának 70. évfordulója alkalmából tartott, Történelemórák a szabadságról című beszélgetésen Budapesten, a Lengyel Intézetben 2015. január 20-án. Jobbról Krekó Péter politikai elemző, a Political Capital igazgatója. MTI/Kovács Attila Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tudják, van a baloldalnak immár 11 éve ez az égető, feszítő érzése, ettől mocorognak, fészkelődnek, néha sivalkodnak, mint a fába szorult féreg, viszket nekik itt is, ott is, nincs nyugodalmuk. Mert hát valamit mégis csinálni kellene, vagy ha nem lehet, hát mondani. A politikusoknak még könnyű, ők aztán azt mondanak, amit akarnak, miniszterelnök-jelölti verseny helyett már Háry János nagyotmondó olimpiát rendeznek. Ha kiderül, hogy hazudnak, legfeljebb letagadják. Amikor a baloldal a nyitást szorgalmazta, akkor nem a nyitást szorgalmazta, s hasonló sületlenségek. De hát ott vannak a politológusok, a szakértők, akiknek mégis illene valami világmagyarázatot adni, olyat, ami nem bukik meg legalább addig, amíg a szó el nem hagyja a szájat vagy a nyomdagépet. Nehéz kenyér Lengyel Lászlóknak, GKI-soknak lenni, elismerem.

Itt van például ez a Political Capital-os emberke, ez a Krekó Péter nevű… micsoda is? Legyen mondjuk elemző, de persze nem olyan elemző ő, mint akik a CIA-nál vagy más hasonló szerveknél vannak, sem neki, sem cégének a titkosszolgálatokkal semmiféle kapcsolata nincsen, ez szemenszedett hazugság, ezt már a bíróság is megállapította, márpedig a bíróságok mindig az igazság legfőbb letéteményesei. Szóval ez a Krekó nem egy James Bond, vagy ha igen, olyan ügyesen álcázza magát, hogy ő maga sem tud róla. De neki is viszket.

Leginkább a nyelve, meg a tenyere, hogy mondjon, közöljön, írjon valamit, amivel felhívja magára a figyelmet, hogy hahó, Soros úr, én is itt vagyok, tessék engem ajnározni egy kicsit. Ha aztán ezek a gonosz jobboldali politikusok meg újságírók utána csúnyákat beszélnek róla, hát annál jobb, biztos a siker. A szeretve tisztelt bíróság majd úgyis pártját fogja, persze elfogulatlanul, a törvény szellemében eljárva. Dagobert bácsi meg kinyitja a pénzeszsákját.

Szóval ez a méltatlanul elhíresült Krekó nemrég azzal adott útmutatást a baloldalnak, hogy ha kellően aláássák az emberek oltási hajlandóságát, annak Orbán Viktor viseli majd a politikai következmé­nyeit. Az is igaz, hogy látva a felháborodást, rögtön bevetette a Kunhalmi-cselt, hogy valójában ő nem is ezt mondta, vagy legalábbis nem ezt gondolta, sőt éppen hogy mást. Ámbár korábbi munkásságát ismerve nemigen gondolhat az ember másra. Januárban például még szinte kéjes örömmel elemezgette, hogy tulajdonképpen orosz vakcina nincs is, gyártani sem tudják, a kínait meg alig van élő ember, aki beadatná magának, szóval Orbán már megint elrontotta, nagy a baj.

Aztán most somolyogva ránézünk az oltottsági statisztikákra, s jót derülünk a Krekókon. Igaz, ha egy 007-es ügynök ilyen elemzést adna, hamar a Temzében végezné. Nem így a mi elemzőnk, ő most már arról értekezik valami bölcs francia lapban, hogy Orbánnak vége, a néppártból való kilépéssel elszállt az eddigi befolyása (úgy tudtuk, eddig sem volt), s csak a szélsőségesekkel ülhet egy asztalhoz. Az még hagyján, hogy a Fidesz nem lépett ki a néppártból, csak az EP-frakcióból, de a legjobb az egészben, hogy ha a miniszterelnök ilyen elemzéseket olvas, nyugodtan hátradőlhet, mert ezeknek mindig az ellenkezője jön be. Leginkább azért, mert a mindenkori Krekókat soha nem a valóság érdekelte, hanem hogy hogyan árthatnának Orbánnak, s vele persze Magyarországnak is.

Az is igaz, hogy van jó pár jobboldali is, akiknek viszket a tenyere ilyeneket olvasva. De persze nem tollat akarnának ragadni, hanem valami ütősebbet. Csak nekünk eszünkbe jut József Attila: „Mikor nagyokat ütnek rajtunk, Milyen jó lenne nem ütni vissza.” Hát nem ütünk. A Krekó-féléknek a legnagyobb büntetés, ha körmöt rágva álmodoznak majd az ötödik, a hatodik Orbán-kormány bukásáról. Amíg a kassza csilingel.

Borítókép: Karsai László történész beszél az auschwitzi náci koncentrációs tábor felszabadulásának 70. évfordulója alkalmából tartott, Történelemórák a szabadságról című beszélgetésen Budapesten, a Lengyel Intézetben 2015. január 20-án. Jobbról Krekó Péter politikai elemző, a Political Capital igazgatója.

Forrás: MTI/Kovács Attila

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.