A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Új főpapi kinevezések

Jezsó Ákos
1999. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szentatya január 6-án, vagyis vízkereszt ünnepén a római Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmise keretében tizenkét új főpapot, köztük Erdő Pétert és Veres Andrást is püspökké szentelte. A szertartással 290-re emelkedett azoknak a főpapoknak a száma, akiket II. János Pál pápa szentelt püspökké.Vízkereszt ünnepén látványos ceremónia keretében szentelte püspökké II. János Pál pápa azt a tizenkét lelkipásztort, akik – mint a pápa fogalmazott – az „apostolok küldötteiként” látják majd el a küldetésüket a hívek között. A szertartás szabályainak megfelelően a szentatya rátette kezét az új prelátusok fejére, a diakónusok a fejük felett tartották a lefelé nyitott evangéliumos könyvet, megtörtént a karizmamegjelölés (a Lélek-küldés magyarázó rítusjele, vagyis a püspökök fejének megjelölése), és átadták a szentelendőknek a püspöki jelvényeket: a gyűrűt (amely a helyi egyházhoz való kötődés és a hűség jele), a mitrát (a szentség fényességének és az örök dicsőség koronájának a jele), valamint a pásztorbotot, amely a kormányzás jelvénye.A püspökké szentelési szertartásra számos magyar egyházi vezető, így Paskai László bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Seregély István egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Kar elnöke, valamint Ternyák Csaba érsek, a kléruskongregáció titkára is részt vett. A magyar államot Semjén Zsolt, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának egyházi ügyekért felelős helyettes államtitkára és Schanda Balázs minisztériumi főosztályvezető, valamint Tar Pál, hazánk szentszéki nagykövete képviselte.Erdő Péter 1952. június 25-én született Budapesten. Teológiai tanulmányait Esztergomban és a budapesti Központi Szemináriumban végezte, 1975-ben szentelték pappá. Dorogon volt lelkipásztor, 1977 és 1980 között Rómában folytatta posztgraduális képzését, a lateráni Pápai Egyetemen kánonjogból szerzett doktori fokozatot. Később az esztergomi szeminárium tanára, a római Gergely Egyetemen a kánonjog vendégprofesszora, a Pázmány Péter Hittudományi Akadémia tanára. 1997-ben kinevezték a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Teológiai Karának dékánjává, majd a következő évben az intézmény rektorává. Veres András 1959. november 30-án született Nyírbátorban. Teológiai tanulmányait a budapesti Központi Szemináriumban és a római Német-Magyar Kollégium növendékeként a Gergely Egyetemen végezte. Pappá 1986-ban szentelték, Rómában 1989-ben doktori fokozatot szerzett a Pápai Gergely Egyetemen. A kilencvenes évek első felében az egri érsekségi szeminárium, illetve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Teológiai Karának tanára, 1996 és 1998 között a Római Pápai Magyar Intézet rektora, 1998 óta pedig a magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.