A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A minőségi lakáspiac ellátása

Mayer György
1999. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb magyarországi téglagyártó vállalat, a Wienerberger – amely 10 éve van jelen a magyar piacon – megvásárolta a Balaton Tégla Kft.-t, s továbbra is működtetni kívánja az átvett cég két gyárát. A tranzakció révén a vállalatcsoport magyarországi üzemeinek száma tizenegyre emelkedett. A cég szándéka, hogy két új telephelyén (Balatonszentgyörgy és Abony) is beindítsa a Porotherm-rendszerek gyártását, és ezzel biztosítsa a reményeik szerint hamarosan megélénkülő minőségi magyar lakáspiac ellátását – mondta Norbert Schwarzmüller ügyvezető igazgató tegnapi budapesti sajtóbeszélgetésén. Mint a tájékoztatón elhangzott: a cég vezetése a tranzakció puszta tényénél sokkal fontosabban tartja az iparág piacának fejlődését, mert jelenleg Magyarországon rendkívül lassú a téglaipar legnagyobb felvevőjének számító lakásépítések üteme. A magyar téglagyárak összkapacitását 1,6-1,7 milliárd kisméretű téglaegységre becsülik, ezzel szemben az exporttal együtt az elmúlt évben 1,35 milliárd egységnyit gyártottak. Az ügyvezető igazgató szerint tevékenységük legfontosabb célja, hogy elérjék: a jelenlegi 20-25 ezer lakás helyett legalább 40 ezer új otthon épüljön évente, hiszen csak így biztosítható a meglévő lakásállomány megújítása, pótlása. Ennek érdekében a Wienerberger tíz építőipari céggel összefogva megalakította a Társaság a Lakásépítkezésért elnevezésű szervezetet, hogy együtt lépjenek fel ösztönözve a kormányzatot a lakásépítkezések támogatására. Fontos ez azért is, mert a lakásépítések támogatása az egész magyar gazdaság fellendülését segíti. Ezért elkészítették a Reális lakásprogram címet viselő javaslatcsomagot, melyet eljuttattak a kormányzat illetékes szerveihez, bízva abban, hogy az új lakáspolitikai koncepció előkészítésénél figyelembe veszik a döntéshozók a szakma véleményét is. A 3,295 milliárd forintos törzstőkéjű Wienerberger Téglaipari Kft. 1998-as forgalma 7,17 milliárd forint volt, idén 8,3 milliós forgalomra számítanak, 1,5 milliárd forint adózás előtti nyereség elérése mellett. Terveik szerint jövőre – a két új gyártelep belépésével együtt – 13 milliárd forintos forgalmat szeretnének elérni, melynek egyik alapvető eszköze a minőség és a hatékonyság fejlesztése. Ennek érdekében idén 956 millió forintot fordítottak beruházásra és fejlesztésre, jövőre 600 millió forintot szánnak a minőség növelésére és az energiaracionalizálásra fordítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.