A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Jövő nélkül nincs múlt

Skrabski-Sitkei
1999. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régen olvastam ilyen jól megírt történelmet, humort, információt és nosztalgiát egy újságcikkben (Bayer Zsolt: Burgenland – Kismartoni járás, Napi Magyarország, 1999. október 30.). Gratulálok, és még több ilyet! Hallottam korábban Bayer úrról, ami nem volt mindig a legkedvezőbb, bár csak másoktól, nem ismerjük egymást, fejlődünk, érlelődünk, mint a jó bor, de nem öregszünk, csak – ha lehet – okosodunk. Én, gróf Nádasdy Ferenc, így próbálok élni és valamit adni nemzetünk és a világ jövőjéhez. Nem csak azért írok, mert családom szerepet játszott abban a régióban, amiről a cikk szól. Kár, hogy Léka és híres vára nem került bele ebbe a cikkbe, talán majd egy következőbe. Nagy szerepet játszott benne szegény öreg Ferenc ősöm, aki 1671-ben fő- és jószágvesztésre lett ítélve. Még ősi nevét sem használhatta több mint 20 évig. Felesége Eszterházy Júlia volt, akiről szó van a cikkben. Még egy érdekesség talán, sőt kettő: a Nádasdy-család, amely akkor már egy nádort – Tamást – adott országának, és Nyugat-Magyarország legtekintélyesebb családjai közé tartozott. Több mint húsz évig nem használhatta nevét, Kreutznak kellett hívni a családot. 42 év múltán, a kommunizmus bukásával Magyarországon élve, végre büszkén használhatom történelmi nevemet. Ma már nem kell senkinek fejét veszteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.