A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nyelvelünk

Kövér Károly, Szeged
1999. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kik is azok a muszkavezetők? Eredetileg, akik 1956-ban behívták a helyi ismerettel nem rendelkező oroszokat, hogy odavezessék a forradalmárok ellenállási gócaihoz. A muszkavezető szó olyan lingvinisztikai találmány, amelyre az emberek szükségszerűen kétféleképpen reagálnak. Akik a hazaárulásban nyakig benne voltak (tettekkel vagy helyesléssel), tiltakoznak ellene kézzel-lábbal kalimpálva. Nem ismerik be, hogy egy idegen nagyhatalom szuronyosait vették igénybe uralmuk és kiváltságaik biztosítására. Akik viszont gerincesen távol tartották magukat a vörös „tivornyától”, most jót mosolyognak a kifejezésen, mert úgy vélik: az érintettek alaposan rászolgáltak a gúnynévre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.