időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Előkerült Forró Tamás III/III-as munkadossziéja

Magyar Nemzet
2004.10.09. 09:50

Nem cáfolta egyértelműen az ügynökmúltjával kapcsolatban megjelent dokumentumok hitelességét Forró Tamás abban az interjúban, amely a Hetek című, a Hit Gyülekezetéhez közel álló lapban jelent meg tegnap.

Forró Tamás exriporter a lapunk által is közzétett 6-os kartonról csupán annyit mondott: ilyen dokumentumok az érintettek tudta nélkül is készülhettek. Ugyanakkor néhány napja a Napi Ásznak még úgy nyilatkozott: „minden igazságot nélkülöznek” a Kerényi Imre által a Hír Televízióban elmondottak, vagyis hogy 1976-tól az állambiztonsági szolgálatoknak dolgozott, Szilágyi Ákos fedőnéven a III/III-as csoportfőnökségnek írt jelentéseket, és egy Bástya fedőnevű titkos lakásban találkozott tartótisztjével, akit tájékoztatott Kerényi tevékenységéről.

Forró közölte, hogy kikérte a Történeti Levéltárból a rá vonatkozó dokumentumokat, amelyekből szerinte éppen az állítások ellenkezője derül majd ki, vagyis hogy milyen vegzálásoknak volt kitéve.

– 1983-ban egy munkásőrökről szóló riport miatt majdnem örökre eltiltottak a szakmától, később feleségem miattam nem lehetett a Belügyi Szemle főszerkesztője – fogalmazott a Nap-kelte egykori riportere, aki ezzel próbálta bizonyítani, hogy „rendszerváltó” újságíró volt.

A Heteknek nyilatkozó szakértő szerint a 6-os karton nem bizonyító erejű, annak első oldalát akkor is kitöltötték, ha a beszervezés meghiúsult, azonban az „állítólag előkerült” munka-dosszié szinte minden kétséget kizáróan alátámasztja, hogy az illető együttműködött a titkosszolgálatokkal. (A dosszié nem csak „állítólag” került elő, megtekintéséhez kattintson IDE.)

Emlékezetes: lapunk írta meg elsőként, hogy a K&H Bank Rt. sikkasztással és más bűncselekményekkel gyanúsított egykori ügyvezető igazgatója, Kulcsár Attila vallomást tett az ügyészségen Forró Tamásra, akiről állította, hogy éveken keresztül háromhavonta több millió forintot fizetett neki. A néhány hónappal ezelőttig a köztelevízióban dolgozó Forró sokak szerint nem tudta levetkőzni a jelenlegi kormánypártok melletti elkötelezettségét, elfogultságáért az ORTT panaszbizottsága is többször elmarasztalta. Emlékezetes, Medgyessy Péter volt kormányfőt a XXI. század Deák Ferencének nevezte.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.