Pártalapítás NBH-s háttérrel

Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ) néven pártot is alapított, és elindult a 2006-os országgyűlési választásokon Földesi-Szabó László, a milliárdos csempészéssel és adócsalással meggyanúsított Egymásért Egy-Másért Alapítvány elnöke. Földesi a pártalapítás jogi ügyleteinek lebonyolításával Simon Ibolyát bízta meg, aki akkoriban a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) is dolgozott, majd később az alapítvány kurátora lett.

2007. 06. 07. 8:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilvásy György nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő kancelláriaminiszter testvérének, Szilvásy Istvánnak is korábban született, kiterjedtebb kapcsolatai voltak nemzetbiztonsági tisztekkel. A BM-kórház nevében például – Szilvásy mellett – az a Mezei Csaba gazdasági-informatikai igazgató hagyta jóvá az Egymásért Egy-Másért Alapítvánnyal történő szerződéskötést, aki a Horn-érában az NBH gazdasági vezetője volt, s akit 2004-ben a hivatal egyik főigazgató-jelöltjeként emlegettek. Mezei ráadásul 2005-ben a BM-kórház jelenlegi biztonsági főnökével, Cseri Ferenccel is közös vállalkozásba kezdett. Cseri a rendszerváltás előtt kémelhárítóként szolgált, majd a Horn-időszak végéig szintén az NBH-t erősítette osztályvezetőként.

Található más nemzetbiztonsági kapcsolat is, hiszen tavaly év végén a „karitatív” szervezet kedvezményezettjei közé került Guba Ágnes virágkötő is, akinek férje, Guba László ugyancsak Horn Gyula idején dolgozott a titkosszolgálatoknak, 1998 óta pedig biztonsági céget működtet Nikolits István volt nemzetbiztonsági miniszter egykori kabinetjének munkatársaival. Guba öt éve abban a Nádor ’95 Rt.-ben is felügyelőbizottsági tag, amely a Horn-korszak titkosszolgálati beszállítójaként jelent meg a korabeli sajtóban.

Az Egymásért Alapítvány csempészadományait értékesítő Herba cégcsoport jogi képviselője, Szőke András szintén a Nádor ’95-nél felügyelősködik. A Szilvásy család korábbi kapcsolatai azt is bizonyíthatják, hogy a kancelláriaminiszter és családja nem csupán áldozatai az Egymásért-ügynek, akiket megpróbáltak a „bűnözők behálózni.”

(Részletek a Magyar Nemzet 2007. június 7.-i számában)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.