Pilhál György: Beteg érvek, betegérdek

MNO
2011. 05. 11. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváthék legemlékezetesebb közös sikere a lipótmezei OPNI (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet) bezárása volt. Eladni ugyan nem tudták az 1868-ban épült, eredetileg Országos Tébolydának nevezett műemlék épületegyüttest (romjai ma is láthatók), ellenben rászabadítottak az országra több száz mentális beteget. Ha nem lenne szomorú az egész, azt mondanám rá: igazi helyzetkomikum volt. Azóta lényegében csak amolyan hadipszichiátriáról beszélhetünk idehaza. A bentlakásos kezelésre jogosultak zöme idekint él (szenved, szorong, dühöng, blogot ír), potenciális áldozat valamennyi. Ahogyan mi is az övéik. Sekély öröm, hogy időközben a miniszter asszony távozni kényszerült, Horváth Csabáék kényszermosolya meg végtelenül üres lett. Akár a tébolyda.

(Magyar Nemzet, 2011. május 11.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.