Nagy N. Péter: Életfogytig – kétszer

MNO
2011. 06. 24. 6:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy N. Péter: Mit írnánk most, ha 2009. február 8-án az enyingi rémcsapat megtalálja Székesfehérváron azt, aki miatt összejöttek? Valószínűleg semmit. Akkor nem Veszprémbe mennek, hogy végül Marian Cozmába kössenek bele, mert túl nagy ember és túl csíkos a pólója, hanem Fehérváron egy velük egyívású férfival számolnak le. Vagy ő velük. Talán éppen így: leszúrják. Akkor most bandaháborúról ítélkezne a bíróság, kit érdekelne, talán nem is lenne életfogytig tartó büntetés a vége, még ha ugyanígy lenne esetleg halott és súlyos sebesült is. Itt viszont nem lehetett más az ítélet, csak életfogytiglan. És ez is kevés: ha volna halálbüntetés, attól nyugodna meg a közvélemény. Elviselhetetlen, ha kedvelt sportolót ölnek meg. Aki az életét viszi a pályára, nem veszítheti azt el jöttment késelő civilektől. A sportolókat szeretik – a bíróságnak pedig helyt kell állnia az emberek haragjáért. Így gondolja szinte mindenki. És nem haboznának kimondani a halált, ha lenne rá mód.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszabadság, 2011. június 24.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.