A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Vita a milliomos űrturistáról

Tar Zsuzsanna
2001. 03. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszországnak senki sem határozhatja meg, hogy kinek engedélyezze az utazást nemzetközi űrállomásra – jelentette ki tegnap az Izvesztyijának Jurij Koptyev, a Roszaviszkozmoz vezetője. Az orosz–amerikai konfliktus Dennis Tito amerikai milliomos miatt robbant ki az orosz űrhajósok és a NASA, valamint más, az űrprogramban részt vevő nyugati ország szakemberei között, ugyanis Tito már korábban húszmillió dollárt fizetett az oroszoknak az űrutazásért. A hajdan NASA-alkalmazásban álló, multimilliomos rakétaszakértő egyébként eredetileg a jelenleg a földünk felé zuhanó Mirre szeretett volna ellátogatni, ám ez a bázis megsemmisítése miatt nem jöhetett létre, ezért módosították a szerződést. Az eseményekről az oroszok időközben tájékoztatták a NASA-t is, de az amerikaiak több hónapig nem jelezték, hogy kifogásuk lenne az űrturista ellen.Az amerikaiak azt szeretnék, ha április 20-a helyett csak októberben utazna a 60 éves milliomos. Az Izvesztyija szerint talán jobb megoldás lenne, ha a NASA javaslatának megfelelően járnának el honfitársaik. Tito útjának elmaradása azonban komoly tekintélyvesztést jelenthet az orosz félnek, amely anynyira ragaszkodik pénzes kliense utazásához, hogy az a két űrhajós, akivel Tito együtt repülne, hétfőn nem volt hajlandó részt venni a houstoni Johnson űrközpontban tartandó kiképzésen.A lap által megszólaltatott szakértők szerint az amerikaiak legkevesebb négy évig fogják még eltűrni az oroszok jelenlétét a nemzetközi űrállomáson. Feltételezik: ennyi idő kell ahhoz, hogy kifejlesszék azokat a rendszereket, amelyekkel eddig csak Moszkva rendelkezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.