A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

„Magyarország többet érdemel”

Több százezer ember gyűlt össze az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, egészen az Astoriáig, ahol a Fidesz szervezett szombaton ünnepi nagygyűlést. A rendezvény méltóságteljesen zajlott le, a rendőrség sem okozott problémát. Orbán Viktor pártelnök kijelentette: Magyarország többet érdemel ennél a kormánynál.

2008. 03. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor az iskolai ünnepségeken mindig felhangzó idézetre hívta fel a figyelmet, amely szerint „a nagyméltóságú helytartótanács sápadt vala és reszketni méltóztatott”. Ez a mondat újra valósággá vált: nekünk is van egy „nagyméltóságú helytartótanácsunk”, amelyik sápadt és reszketni méltóztatik – jelentette ki Orbán Viktor, kiemelve, ez a tanács oktatja ki a sajtót, az ellenzéket és az Alkotmánybíróságot is. Mint fogalmazott, szívük szerint a népet váltanák le, mert meggyőződésük, hogy a nép nem érdemli meg őket. – Ez tényleg így van, március 9. óta tudjuk, Magyarország többet érdemel náluk, olyan kormányt, mely méltó hozzá – szögezte le a Fidesz elnöke. Majd kitért arra is, hogy polgári demokráciában nem gyakori a nagyméltóságú helytartótanács jelenléte. Érvelése szerint a legnagyobb ellenzéki párt kitart a nemzeti egység politikája mellett, mert már nem az a fontos, hogy ki milyen oldali, hiszen március 9-én ráéreztünk arra, milyen jó egyet akarni, amelynek köszönhetően a nemzet visszaszerezte önbecsülését. – A király meztelen, most már csak ki kell tartanunk a saját utunk mellett – hangsúlyozta Orbán.
„Mindent a népért, és mindent a nép által. Semmit a népről a nép mellőzésével. Ez a demokrácia” – idézte Kossuth Lajos szavait Kósa Lajos. Debrecen polgármestere, felelevenítve a 160 évvel ezelőtt történteket, kifejtette: a helytartótanács végül elfogadta a 12 pontot, elküldte Pozsonyba, és kiengedte Táncsics Mihályt a börtönből, mert úgy látszik, nagyobb érzékkel rendelkezett a demokrácia terén, mint a mostani kormány, nem értette félre azt, amit a pestiek egyszerűen és világosan megfogalmaztak. Megjegyezte azt is, ha március 15-ét ünnepeljük, akkor ne csak ezt a napot ünnepeljük, hanem azt is, hogy azóta is velünk született jogunk elmondani, mit akarunk. Kósa hangsúlyozta: mostanság sokan hivatkoznak arra, hogy egy második reformkorban élünk. Nem véletlen, hogy azok is, akiknek már nincs semmi érdemi mondanivalójuk, s a magyar demokráciatörekvések köpönyege mögé akarnak bújni. – Aki figyel, az tudhatja, hogy vannak különbségek az akkori és a mostani reformkor között – mondta a Fidesz alelnöke, hozzáfűzve: amíg korábban letették az országos könyvtár alapjait, megépült az Akadémia, a Lánchíd, a Nemzeti Múzeum és a vasúthálózat, most építettünk völgyhidat egy nem létező völgy fölé, építettünk autópályát dupla áron, vizitdíj-automatákat és sok-sok kordont.
Jókai Anna író arról beszélt az Erzsébet híd pesti hídfőjénél felállított színpadon, hogy a „szabadság, egyenlőség, testvériség” hármas jelszava még ma sem valósult meg maradéktalanul. Kifejtette, szabadság helyett szabadosság, filozófiai nihil és erkölcsi relativizmus van, az egyenlőség helyett milliárdos csalók ügyes kimosdatása zajlik, míg a testvériség helyébe a kétes eszközökkel szerzett vagyonok tulajdonosainak szünet nélküli tobzódása került.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.