Kokainfogás Aradon

Három magyar és egy román állampolgárságú drogcsempészt vettek őrizetbe tegnap a román hatóságok egy nagyszabású aradi akcióban, amelyben több mint kétszáz kilogramm kokaint foglaltak le. A kábítószert egy magyar nő akarta hazánkba hozni.

2009. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint kétszáz kilogramm kokaint foglaltak le tegnap a román ügyészség szervezett bűnözés és terrorizmusellenes főosztályának munkatársai Aradon. Romániai hírügynökségi jelentések szerint a 209 kilogrammnyi kábítószer a napokban Peruból érkezett meg a fekete-tengeri Constanta kikötőjébe egy konténerben, amelynek rakománya az okmányok szerint nektárt tartalmazott. Ügyészségi illetékesek elmondták: a szállítmányt a hatóságok diszkrét felügyelete mellett a román–magyar határ mentén fekvő nagyvárosba szállították, a cél ugyanis az volt, hogy leleplezzék a kábítószercsempész-hálózat valamennyi tagját. Az ügyészekből és kommandósokból álló akciócsoport tegnap délután akkor csapott le a bandára, amikor egy magyar állampolgárságú nő a Maros-parti város egyik raktárában megpróbálta átvenni a kokaint tartalmazó konténert. A nyomozás érdekeire tekintettel a hatóságok lapzártánkig nem kívántak részleteket elárulni a kábítószerfogásról, megerősítették azonban, hogy a rajtaütésnél egy román és három magyar állampolgárt őrizetbe vettek.
Mint arról korábban beszámoltunk, minden idők legnagyobb romániai kokainfogását januárban ejtették meg a hatóságok Constantában. Akkor 1200 kilogramm kábítószer érkezett hajón Brazíliából, és a 90 százalékos tisztaságú drogot Spanyolországba kívánták eljuttatni. Feldolgozása után mintegy százmillió eurót ért volna a kábítószerpiacon. A rendőrség egy spanyol és három román állampolgárt vett őrizetbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.