Bécsi bordélyokba kényszerített lányok

Fiatal lányokat toborzott legális munkákra hazánkban, majd Ausztriában prostitúcióra kényszerítette őket egy emberkereskedő banda, amelynek két tagját a napokban vették őrizetbe Sarkad mellett.

Csibra Tibor
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberkereskedő banda tagjait vette őrizetbe a napokban nemzetközi együttműködés eredményeként a rendőrség, a gyanúsítottak háztartási, illetve gyermekfelügyeleti munka ígéretével toboroztak fiatal magyar és román lányokat, majd Ausztriában – főként Bécsben – prostitúcióra kényszerítették őket. A csoport két feltételezett vezetőjét a Békés megyei Sarkad mellett, egy tanyán fogták el csütörtökön – hangzott el a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tegnapi sajtótájékoztatóján. A testület fajtalankodás és közösülés céljából erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel elkövetett emberkereskedelem miatt indított eljárást az 52 éves L. Tibor, és egy 37 esztendős nő ellen. A Békéscsabai Városi Bíróság tegnap előzetes letartóztatásba helyezte a terhelteket – közölte Uzonyi Attila, az NNI Dél-alföldi Régiójának alosztályvezetője.
L. Tibor Ausztriába, illegális bordélyházakba vitte ki a becsapott lányokat, akiket ott prostitúcióra kényszeríttek. A sértetteknek naponta, fejenként legalább húsz vendéget kellett fogadniuk, amivel napi ezer eurót kerestek, de a pénzből nem kaptak semmit.
Gerald Tatzgern ezredes, az Osztrák Szövetségi Bűnügyi Hivatal központi emberkereskedelem elleni irodájának vezetője elmondta, az országban körülbelül 5500, ebből csak Bécsben 2500 illegális bordély működik, ezek előszeretettel alkalmaznak magyar és román prostituáltakat. A napokban eljárás alá vont, stúdióknak nevezett házakban a megtévesztett lányokat rendszeresen megverték és megfenyegették, ha megszöknek, megölik őket. Egyikük ennek ellenére hazautazott, az ő feljelentése nyomán vették őrizetbe L. Tiborékat.
A férfi ellen a két másik megszökött prostituált is feljelentést tett a Bécsi Tartományi Bűnügyi Hivatalnál, a hatóság hasonló bűncselekmények miatt körözte a terheltet, mint az NNI – tette hozzá Tatzgern ezredes. A lányok elmondásai hasonlóan írták le, hogy miként kerültek fogságba: L. Tiborék hirdetések útján toborozták őket háztartási és gyermekfelügyeleti munkákra, majd a terhelt sarkadi tanyájára kerültek. Ott megtörték, megfélemlítették őket, hogy mire Ausztriába kerülnek, ellenállás nélkül teljesítsék a bordélyok vendégeinek gyakran extrém kívánságait is. A lányokat főképp Békés megyéből, és Romániának a határ mellett fekvő területeiről toborozták, előszeretettel válogattak az állami gondozottak közül.
A sarkadi tanyán a nyomozók nagy mennyiségben foglaltak le valutát, értékes járműveket, arany ékszereket, fegyvereket – tette hozzá Csizner Zoltán, az NNI igazgatója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.