Álságos politikai részvétel

Olvasónktól
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korlátozott szolidaritás címmel olvastam rövid tudósításukat, amely a közrádió előtti tüntetésről szólt, a minapi személyi leépítések okán (Magyar Nemzet, július 14.). A képen látható egy mécsesekkel teli rakott koporsó, amibe a tüntetők állítólag jelképesen is eltemették a közszolgálati médiát. A csekély érdeklődést kiváltó rendezvényhez két megjegyzést fűznék.
Egy. Mivel ott szinte a teljes MSZP-s vezérkar megjelent, nyugodt szívvel leírható, hogy a közmédiából elbocsátottak jó része MSZP közeli vagy egyenesen a szocialista párt szócsöve volt, nyilvánvalóan mindvégig pártfüggetlen jelmezbe bújva. Máskülönben nem védené most annyira őket az MSZP. Ez a párt ugyanis az elmúlt húsz év során soha nem a köztévé és a közrádió politikai függetlenségét védte, hanem az ott dolgozó szocialista káderek személyi biztonságát. A rosszemlékű Nap-keltére például még mindnyájan emlékszünk: ami ott közszolgálat címen hosszú éveken át folyt, az a pártatlan és elfogulatlan tévés újságírás sárba tiprása volt. A Nap-kelte (és még jó néhány közszolgálatinak hazudott műsor) az MSZP szócsöve volt, mégsem tüntetett ellene senki sem. Jól beleillett a képbe. Ahogyan az is, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyetlen csettintésre főműsoridőben szónokolhatott a reformjairól a maga kedvére az MTV-ben, meg a többi tévéadón is.
Kettő. Mint Fidesz-szavazó, részint éppen azért voksoltam erre a pártra, hogy nyolcéves következménynélküliség és kormányzati szinten művelt fehér galléros bűnözés után végre tegyen rendet az országban, többek között az állami vállalatoknál is. Az elbocsátottak természetesen szolidaritást érdemelnek, de a legkevésbé sem politikait. (Hallom közben, hogy az MSZP közeli ATV máris jelezte, hogy segít.) A közéleti kettős mérce viszont felháborító, és minden esetben fel kell emlegetni, amikor a baloldal úgy érzi, mindent megtehet ebben az országban, még ellenzékből is.
Vincze S. Tamás
e-mail

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.