Röviden

MN
2011. 07. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állta a szavát a kormány
A kormány alapvetően valamenynyi vállalását teljesítette, amelyeknek határideje július 1-jén járt le, és amelyek elsődleges célja az ország adósságállományának csökkentése – mondta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a tegnapi kormányszóvivői tájékoztatón. Ezen vállalások közül kiemelte a gyógyszer-finanszírozás és a táppénz rendszerének átalakítását, a lakosság rezsiköltségeinek befagyasztását, valamint a vállalkozások adminisztrációs terheinek kezdődő csökkentését. (MN)

Gyöngyöspata úttörő lehet
Gyöngyöspatán indulhat el az első központilag, a hadsereg részvételével szervezett közmunkaprogram. A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent kormányhatározat ugyanis kiemelt településsé nyilvánítja
a közfoglalkoztatás, a szociális földprogram és a társadalmi felzárkózás eszközrendszerének igénybevétele tekintetében a Gyöngyösi kistérségben Gyöngyösoroszit, Gyöngyöspatát, Gyöngyöstarjánt, Nagyrédét és Szűcsit. (MN)

Jogerősen elítélték a székházdobálót
Másodfokon is felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt tegnap egy támadót az MTV-székház 2006. szeptember 18-i ostrománál történtek miatt a Fővárosi Bíróság. Hocza Eleket közérdekű üzem működésének megzavarása, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt ítélték el jogerősen két év, öt évre felfüggesztett szabadságvesztésre. (MTI)

Nem akciózik a Liga
A Liga Szakszervezetek jelenleg nem tartoznak a szakszervezeti konföderációk tüntetéssorozatra készülő akciószövetségébe, és nem voltak a szövetség közös kiáltványának elfogadói között – közölte tegnap az érdekvédő szervezet. (MTI)

Helyet keresnek az országzászlónak
Mégsem a Petőfi híd budai hídfőjénél, a jelenleg a Zöld Pardon szórakozóhelynek teret adó parkban áll majd az országzászló. Hoffmann Tamás (Fidesz–KDNP) XI. kerületi polgármester kabinetfőnöke, Nagy Tamás elmondta, a helyi közvélemény többsége más helyszínen, így például a Gellért-hegyen vagy a Kosztolányi Dezső téri Feneketlen-tónál tudná elképzelni az országzászlót, amely a jövőre hatályba lépő új alaptörvénynek állítana emléket. (MTI)

Bódis József a rektori konferencia elnöke
Július 1-jétől a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöki tisztségét Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora tölti be. Bódis Józsefet június 3-án választották meg a társelnökké, s mivel a korábbi elnök lemondott tisztségéről, így kerülhetett alig egy hónap után a vezetői székbe. Az MRK plénuma megválasztotta a szervezet új társelnökét, Sándorné Kriszt Évát is, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektorát. Az MRK főiskolai tagozata elnöke pedig Dr. Hauser Zoltán, az Eszterházy Károly Főiskola rektora lett. (B. M. C.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.