Röviden

MN
2011. 07. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ménesbirtok vezetője távozik
Lemondott Szaxon J. Attila, a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. igazgatóságának elnöke, aki egyben az IKR Zrt. vezérigazgatója is. Közleménye szerint távozása nincs összefüggésben azzal, hogy a két cégnél vizsgálódások folynak. (MTI)

Túléli a húsüzem?
Sikerült új befektetőt találni a szlovák Penta-csoport tulajdonában lévő Debreceni Csoport Húsipari Kft. június 30-án bezárt debreceni üzemének további működtetésére – mondta a cég üzemi tanácsának elnöke tegnap. A csütörtökön bezárt üzem 400 dolgozójának lesz munkahelye, a termelés a városvezetők tájékoztatása szerint egy-másfél hónap múlva indulhat újra. (MTI)

Megerősítenék a szövetkezeteket
A tegnap Budapesten megrendezett 89. Nemzetközi szövetkezeti napon a hazai szervezők felhívással fordultak a magyar kormányhoz. Kérik: a kabinet tekintse nemzeti ügynek a magyar szövetkezetek megerősítését, és a vidékfejlesztési koncepció megalkotásával segítse a hazai szövetkezést. (MN)

A Gazprom növelné európai exportját
Alekszej Miller, az orosz Gazprom elnöke a vállalat részvényeseinek éves közgyűlésén elmondta: arra számít, hogy az idén 155-158 milliárd köbméternyi gázt exportál az európai vásárlóknak, szemben a múlt évi 138,6 milliárd köbméternyi mennyiséggel. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.