Bosszútól tart a túlélő

Elég üzemszerűnek tűnt – nyilatkozta a Mindennapi.hu-nak a csepeli brutális támadás túlélője, akit élve eltemettek az erdőben. A harmincegy éves, erdélyi gyökerű magyar állampolgár családja most attól tart: a sajtóban megszellőztetett állítólagos vádalku során szabadlábra kerülhet a délszláv támadó, és boszszút áll azért, mert feljelentették őt a rendőrségen.

Lukács Csaba
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevérzett szem, a nyakon még mindig a fojtogatás nyomai, a beszélgetés alatt végig a kezeit gyűrögeti. Egy úgynevezett védett házban vagyunk, a Baptista Szeretetszolgálat intézményében, ahol biztonságban van a család. Puritánul berendezett szoba három ággyal, a földön egy karton ásványvíz, az egyik széken rengeteg újság – az öszszes a csepeli gyilkossággal virít címlapján. Csak arról beszél, ami azon a majdnem végzetes napon történt. Bízott a délszláv férfiban, hiszen a gyerekei rendszeresen jártak a lakásában. Szerényebben éltek, mint ők, ezért a délszláv felesége néha kisebb összegeket kért kölcsön. Élelemre, tisztítószerre pár ezer forintot, de ezt mindig megadták. Tudták róla, mikor kap fizetést, és általában mennyit utal a munkaadó, ahol már tíz éve dolgozik. A férfi nyolc éve magyar állampolgár – akkor még nagyon sok pénzbe és utánajárásba került az erdélyi magyarnak a procedúra –, ráadásul őt el is vágták az első állampolgársági vizsgán, valószínűleg kiszúrásból olyat kérdeztek tőle, amire itt született magyarok közül is kevesen tudnának válaszolni.
Összeszedetten, kerek mondatokban fogalmaz. A majdnem végzetes nap történéseit szombati számunkban már megírtuk, így most csak azzal egészíteném ki, amit a végén mondott: nem értik, és pánikba estek attól, amit a sajtóban láttak-hallottak egy állítólagos vádalkuról. Attól tartanak, szabadlábra kerülhet az elkövető, és akkor komoly veszélyben lesz az életük. Soha többet nem megyek Csepelre, mondja búcsúzóul, és azon gondolkodik, Magyarország elég nagy-e ahhoz, hogy elbújjon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.