Mammut-cella

2011. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzletpolitikai kultúránkon még van csiszolnivaló, többen közülünk még valahol az őskorban botorkálnak a mamutok közt. Néhányan egyenest a budai Mammut bevásárlóközpont irodáiban. (Ebben a szubkultúrában még két m-mel írják az ősállatot.) Itt is megkövesedett állapotokkal találkozik az ember: a helyi multinábob például úgy kíván tárgyalni az egyik helyi kávézó bérlőjével, hogy kordonokkal keríti körbe az objektumát, elzárja a bevezető vizet és a gázt, a rács elé meg tucatnyi biztonsági őrt állít. Odabent, az alkalmi tömlöcben, két ember is van, az éttermet bérlő tulajdonos és egyik alkalmazottja. Majd úgyis kijönnek egyszer – göcög a sztárszatócs –, hehehe… A bentiek azonban nem jönnek ki – ha megtennék a boldogtalanok, vissza már aligha mehetnének, a kigyúrt zsoldosok csak erre várnak, ugrásra készen feszegetik bicepszüket.
Valami bérleti vitáról van szó, pénzről, persze – de ebbe most ne menjünk bele, itt maga a forma, ami megfogja az embert. A szíves invitálás. A Mammut pláza bája. Ételt, italt csak lopva lehet bejuttatni a rácson túlra, az őröket nehéz kijátszani. Odabent ősállapot. Az ételek megromlottak a leállt hűtőkben, takarítók csak csütörtökön mehettek be felmosni, fertőtleníteni. A rabbá lett két férfi nejlonzsákokba végzi szükségét – de úgy kell nekik, így jár minden Mammut-dacoló!
A ketrecélet megtekintése díjtalan. Csak a rácshoz nem szabad közel menni, meg etetni tilos a bentieket – mondja a security-idomár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.