A CÖF nekiment Sólyom Lászlónak

Sólyom László látogatása a II. János Pál pápa téren ellentétes a kormányzat törekvéseivel – állítják.

MNO
2015. 08. 13. 9:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy fogalmaznak, Sólyom gesztusa különösen annak fényében elgondolkodtató, hogy „meglepő módon visszafordult a komáromi Duna-hídon, noha tudta, hogy a felvidéki – politikailag üldözött – magyarok jelentős számban vártak rá Révkomáromban”.

A CÖF-CÖKA vezetősége közleményében párhuzamba állítás céljából előcitálta a volt köztársasági elnök kapcsán azt az alkotmánybírósági döntést, amely – mint írták – „megakadályozta, hogy a rendszerváltást követően felelősségre vonják azokat a kommunista vezetőket, akik az államszocialista rendszer politikai üldözöttjeinek életét megnyomorították”. Ekkor Sólyom László volt az Alkotmánybíróság elnöke.

„Kevésbé szenzitív azokra kérdésekre, amelyek a magyarság számára jártak hátrányos következményekkel, és nem veszi figyelembe azt, hogy a magyar kormány figyelemfelhívó intézkedései egyre inkább elfogadottá válnak az európai közpolitikában és közgondolkodásban” – olvasható a közleményben.

Hozzáteszik, hogy nem csak a jelenlegi, de a volt állami vezetőknek is kiemelt felelőssége van abban, hogy a migráció illegális oldalát milyen formában támogatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.