Nem fizette ki a tableteket az ORÖ

Kínos magyarázkodással és jogászkodással kezdődött meg a per.

Horváth Csaba László
2016. 07. 01. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság azért kezdeményezett eljárást, mert állítása szerint az ORÖ nem fizette ki annak a 4500 táblagépnek az árát, amit hátrányos helyzetű diákok számára rendelt a cégtől. Az eszközök ára megközelíti a 70 millió forintot.

Bár a per tegnapi első tárgyalásán az informatikai cég jogásza tételesen bemutatta, hogy a táblagépeket mikor és hol adták át a cigányszervezetnek, valamint azoknak a diákoknak, akiknek a névsorát az ORÖ adta meg, a roma szervezet vitatja a cég szerződés szerinti teljesítését. Az ORÖ jogásza többször is azt hangsúlyozta, hogy a szervezetben történt hivatalvezető-váltás miatt nem állnak rendelkezésre a megfelelő dokumentumok. De azzal is védekezett, hogy azokat a tableteket, amelyeket a roma önkormányzat átvett, „nem helyezte üzembe” a cég. A perrel a roma önkormányzat időt nyert, a tárgyalás ugyanis októberben tanúk meghallgatásával folytatódik.

Mindeközben kiderült, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztost is „érintett személyként” akarta kikérdezni a szabálytalanságok miatt megbukott Híd a munka világába program, illetve az Út a szakmaválasztáshoz program kapcsán a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF). Azonban az ORÖ egykori elnöke nem ment el a meghallgatásra. Erről a Népszabadság számolt be azután, hogy lapunk megírta, a szervezet egy másik volt vezetőjét, Hegedüs Istvánt kihallgatta az uniós szervezet. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként a tegnapi kormányinfón közölte, nyomatékosan fogja kérni Farkas Flóriánt, hogy jelenjen meg az OLAF kihallgatásán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.