Hamar lekerült a bilincs az egykori DK-sról

A szegedi közgyűlés befejezése után pár perccel nyílt a fogda ajtaja, Szabó Bálint szabadon távozhatott.

Marosi Adrienn
2017. 03. 31. 13:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szeviép-ügy miatt fulladt botrányba a szegedi közgyűlés ülése: Szabó Bálintot, az építőipari cégcsoport egykori alvállalkozóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjét, egykori DK-s politikust bilincsben vitték el a rendőrök.

Szabó Bálint kérdésünkre válaszolva közölte: fél kilenckor tartott egy előre meghirdetett országos sajtótájékoztatót a Szeviép-ügyben. Ebben három javaslatot fogalmazott meg: önkormányzati vizsgálóbizottság felállítását, parlamenti vizsgálóbizottság felállítását (amelyben a szocialisták vezetőjeként Botka László is kezdeményezően lépjen fel) és a Szeviép-károsultak, 433 alvállalkozó azonnali és teljes körű kártalanítását. Ezt követően egy petíciót kívánt átadni a polgármesternek.

„A közgyűlésre nem engedtek be, és a karzatról próbáltam jelezni felé, hogy mi ezt a petíciót szeretnénk átadni” – fogalmazott. Mint mondta, kialakult köztük egy vita, és ennek keretében előbb a biztonsági őrök kezdték el lökdösni, később a biztonsági szolgálat rendőröket hívott, majd megbilincselték és elvezették. Hozzátette: 9 óra 30 perckor vezették el, és 12 óra 15-kor, a városi közgyűlés vége után 2 perccel nyitották ki a fogdája ajtaját. Szabadon távozhatott, nem gyanúsították meg semmivel. „Egyszerűen előállítottak, azt gondolom, teljesen jogtalanul a személyi szabadságomban korlátoztak, úgyhogy az én véleményem erről a történetről, hogy egy maffiaváros az, ahol a polgármester a számára kellemetlen ügyeket, képviselő embereket bilincsben elvezetteti és gyakorlatilag fogdába záratja” – fogalmazott Szabó Bálint.

Az MTI korábban az ügyről azt írta, Szabó Bálint a karzatról játékpénzt szórt az ülésterembe, és folyamatos közbekiáltásokkal zavarta a tanácskozást. Az önkormányzati rendészek távozásra szólították föl, de miután nem jártak sikerrel, rendőrt hívtak, akik aztán elvezették Szabó Bálintot.

A Szeviép Zrt. három egykori vezetője ellen csődbűntett minősített esete miatt folyik eljárás a Szegedi Járásbíróságon. A vádirat szerint a cégvezetők döntése alapján rendszeresen és nagy összegben nyújtottak kölcsönöket – az észszerű gazdálkodás követelményeivel ellentétes módon – a teljes egészben vagy részben a zrt. tulajdonában álló gazdasági társaságoknak, magánszemélyeknek, sportszervezeteknek. A vádlottak tagadják bűnösségüket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.