Kiengedték az előzetesből Gál Rolandot

A továbbiakban szabadlábon várhatja ki a bírósági tárgyalás végét.

MN
2017. 04. 29. 12:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiengedték az előzetesből Gál Rolandot. A volt fideszes dunaújvárosi önkormányzati képviselő ügyvédje az infoDunaújváros.hu-nak elmondta, védence lakhelyelhagyás terhe mellett a továbbiakban szabadlábon várhatja ki a bírósági tárgyalás végét. Hozzátette: mivel a volt képviselő még büntetlen előéletű, munkát is vállalhat, mint ahogy védencétől megtudta, hogy fog is az elkövetkezendő időben.

Az Alfahír pénteken számolt be arról, hogy Gál Roland és ismerősei péntek este már otthon koccinthattak a behűtött rozéval.

A Jobbik közleményben reagált Gál szabadon bocsátására. Pintér Tamás országgyűlési képviselő feltette a kérdést: miként lehetséges az ma Dunaújvárosban, hogy miközben valaki bevallottan segédkezett betonba temetni egy holttestet, szabadon mozoghat és dolgozhat? Felveti, hogy esetleg politikai nyomásgyakorlás történt.

Mint megírtuk, az ügyészség szerint G. Antal elsőrendű vádlott 2013-ban megölte üzlettársát, M. Antalt, aki kétmillió forinttal tartozott neki. Az ügyész kitér arra, a sértett bejelentette a későbbi elkövetőnek, ne is számítson a pénzre. G. Antal elhatározta, hogy megleckézteti ismerősét, a terve az volt, hogy „addig veri, ameddig bocsánatért nem könyörög” – áll a vádiratban.

Ám a sértettet folyton társaságban látta, nem talált alkalmat, hogy kettesben maradjon vele. Megkérte Sz. József másodrendű vádlottat, hogy – pénzért – figyelje a férfi házát, és jelezzen, ha magára marad. Sz. József ugyanakkor nem tudta, hogy mi megbízója célja – állapította meg a vádhatóság – csakúgy, mint Gál Roland, aki a helyszínre fuvarozta G. Antalt.

A sértett házának egyik ablaka a vádbeli napon már be volt törve, M. Antal ugyanis előzőleg elhagyta a kulcsát, és így jutott be a saját ingatlanába. Ezen az ablakon keresztül ment be G. Antal is, aki nekiugrott volt üzleti partnerének. Az áldozat hanyatt esett, támadója pedig rá, aminek következtében előbbi két bordája eltört; miközben nyakát a tettes szorítani kezdte. A szorítást G. Antal akkor hagyta abba, amikor reccsenést hallott, ekkor eredménytelenül próbálta magához téríteni a férfit, már halott volt.

Gál Rolanddal autóba tették a holttestet, majd felvették Sz. Józsefet, aki ekkor szembesült a gyilkosság tényével – folytatta az ügyész. A testet M. Antal anyjának pincéjébe szállították azzal a szándékkal, hogy ott befalazzák, mivel az ingatlanon amúgy is építési munkák zajlottak. Ideiglenesen törmelékkel fedték le az elhunytat, de nyakáról előtte levették aranyláncát – ezt a másodrendű vádlott kapta meg, aki később zaciba vágta valamivel több mint százezerért. Később összesen másfél millió forintot kapott segítségéért és hallgatásáért a gyilkostól – állítja a vád.

Az elsőrendű vádlott ügyvédjétől februárban megtudtuk, ügyfele a vádirattal „nem teljesen egyező” állásponton van a történtekkel kapcsolatban – a jogász erről többet nem kívánt elárulni. Gál Roland védője akkor azt közölte, a volt politikus nem követte el a terhére rótt cselekményt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.