Nem igaz, hogy senki nem akart utánajárni Tiborcz cégének

Pedig a miniszterelnök veje ezt állította.

MN
2017. 10. 30. 16:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cáfolta a Heti Válasz a miniszterelnök vejének azon állítását, hogy senki nem akart eddig betekinteni a BDPST Zrt. részvénykönyvébe. Tiborcz István a kormánypárti Origónak adott interjút, kijelentve, hogy eddig senki nem akart utánajárni a luxusingatlan-kereskedő tulajdoni viszonyainak. A hetilap ugyanakkor állítása szerint már tíz napja rajta van a témán.

A lap két hete számolt be róla: a cégbíróság csak úgy engedte volna a vállalatnak a tőkeemelést, ha az felfedi a tulajdonosi szerkezetét. A BDPST a Válasz.hu szerint erre inkább visszavonulót fújt. Tiborcz most az Origo-interjúban jelentette be: meghatározó tulajdonrésze van a cégben, aminek portfóliójába tartozik a turai kastély, a Mahart-ház, a badacsonyi Ranolder-villa, egy Andrássy úti palotarész és egy orbánhegyi telek is. 

A Heti Válasz elmondása szerint tíz napja írt levelet a BDPST vezérigazgatójának, Tóth Juditnak, hogy betekintést kérjen a részvénykönyvbe. Tóth válaszában közölte, hogy külföldön van, de ezen a héten rendelkezésre áll majd. 

Ennek ellenére Tiborcz azt állította az Origónak: „Eddig senki sem akart valójában utánajárni annak, hogy kik a valódi tulajdonosok, pedig bárki betekinthetett volna a részvénykönyvbe, ahogy a mostani interjú során önök is teszik. A sajtó egy részének azonban nem ez volt a célja, hanem fenn akarták tartani azt a látszatot, hogy itt valaki bujkál. Offshore-tulajdonos nincs a cégben, és soha nem is volt.”

Korábban beszámoltunk róla, hogy az interjúban Tiborcz beszélt az Orbán Viktorhoz fűződő viszonyáról, valamint az Eliosban való részvételéről és onnan történő kiszállásáról is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.