Tűzfalcsoport: Soros médiaszakértője nem érzi a mértéket

A dr. Polyák Gábor vezetése alatt álló Mérték Médiaelemző Műhely nem vádolható éppen függetlenséggel, a partnerei között a fő támogató helyén a Nyílt Társadalom Alapítvány szerepel.

Forrás: Tűzfalcsoport2020. 01. 27. 11:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tűzfalcsoport Blogstar oldal legfrissebb cikkének főszereplője dr. Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője.

A cikk megállapítása szerint a „műhely” nem vádolható éppen függetlenséggel, a partnerei között a fő támogató helyén a Nyílt Társadalom Alapítvány szerepel, együttműködő partnereik között pedig megtalálható az Átlátszó (ahol személyi összefonódás is van), a CEU, a TASZ, és az EKINT is.

Utóbbi tény a Tűzfalcsoport szerint nem meglepő, hiszen Polyákot Majtényi embereként emlegették már 10 évvel ezelőtt is.

A Tűzfalcsoport felidézi, hogy Polyák egyetemi ember, a Pécsi Tudományegyetem Társadalom- és Médiatudományi Intézetén belül a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán az Infokommunikációs Tanszék adjunktusa. Médiakutatóként annyira független, hogy 2011 óta az Átlátszó oldalt üzemeltető átlátszó.hu kft. felügyelőbizottsági tagja. Polyák a Fundamentum folyóirat szerkesztője is, amely az elmúlt hetekben jelentette be, hogy nem tudósítanak tovább az Alkotmánybíróság döntéseiről, mert „a továbbiakban nem legitimálhatjuk az AB munkáját azzal, hogy úgy teszünk, mintha az ismertetett határozatok egy független testület szakmai alapon meghozott döntései lennének” – idézi fel a műhelyvezető szavait a Tűzfalcsoport cikke.

Az elemzés szerzője szerint érdekes, hogy ilyenkor nem szólal meg a vészcsengő a hazai liberális álcivil jogvédőknél, hogy veszélyben a bírói függetlenség, mert kritizálták a döntéshozatalt...

Polyák a 2017 decemberi LIBE-meghallgatás résztvevőjeként nem meglepő módon a magyar kormány ellen foglalt állást. A médiajogászt tíz évvel ezelőtt balliberális körök még az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki posztjára is esélyesnek tartották, a két nagy országos kereskedelmi rádiófrekvencia körüli botrány ürügyén (2009. október végén) kényelmesen lemondott Majtényi László helyére – emlékeztet rá a cikk.

Decemberben Polyák nyílt vitára invitálta – az egyébként az egyetemen kollégájaként oktató – dr. Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselőt, amiért az fel merte hívni a figyelmet arra, hogy Polyák tanszékén napokon keresztül tartott érzékenyítő tréninget középiskolás diákoknak az Emberség Erejével Alapítvány. A Nyirati András vezette alapítványt jelentős összeggel, félmillió dollárral támogatta Soros György, a szervezet honlapján a „partnerek”, illetve a „barátok” fül alatt pedig többek között olyan szervezetek nevei sorakoznak, mint például az Amnesty International Magyarország, a Labrisz Leszbikus Egyesület (velük 2013 és 2015 között együttműködési megállapodást is kötöttek), de ott szerepel a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a feminista Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) is.

Nem újdonság, hogy Sorosék már gyermekkortól, fiatalkortól kezdve manipulálni akarnak, ennek érdekében pedig beszivárognak az iskolákba – állapítja meg a Tűzfalcsoport elemző cikke, amely ezek után kitér Polyák Gábornak az októberi önkormányzati választás óta, az ellenzéki médiában folytatott „haknizásaira”, valamint arra is, hogy eszmefuttatásai miért és mennyire tetszettek meg Pikó András józsefvárosi polgármesternek.

A teljes cikk elolvasható a Tűzfalcsoport Blogstar oldalra kattintva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.