TGM: Az SZFE vezetősége szembefordult a hallgatókkal

Törésvonalak mutatkoznak a baloldali véleményvezérek között a hallgatók által megszállva tartott színművészeti ügye kapcsán.

Forrás: 444.hu2020. 09. 06. 13:41
null
Budapest, 2009. augusztus 15. Tamás Gáspár Miklós filozófus beszédet mond a Civilek a Szélsõjobb Ellen Mozgalom és több civil szervezet No pasaran! - Nem törnek át! elnevezésû antifasiszta rendezvényén a fõváros V. kerületében a Városháza parkban. A békedemonstrációt azért rendezték, mert korábban több újfasiszta szervezet jelezte, hogy a német Rudolf Hess náci vezetõ halálának évfordulójára rendezvénnyel kívánnak megemlékezni Budapesten. A rendõrség ezeket a rendezvényeket betiltotta. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős ellentmondás mutatkozik abban, ahogyan a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói, illetve hallgatói tiltakoznak az intézmény modellváltása ellen – hívja fel a figyelmet Tamás Gáspár Miklós a 444-en megjelent publicisztikájában.

A filozófus – aki korábban rendre a HVG-ben fejtette ki gondolatait – rávilágított: annak ellenére, hogy az SZFE vezetősége bírálta, hogy a színművészeti – a Budapesti Corvinus Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Széchenyi István Egyetem mellett – alapítványi fenntartású felsőoktatási intézmény legyen, nem tiltakozott, sőt embereket is javasolt a kuratóriumba. Miután pedig a kormány nem vette figyelembe az általuk javasolt személyeket, kitört a lázadás. TGM szerint mivel a vezetőség mégsem követelte az eredeti állapotok visszaállítását, azáltal, hogy benyújtották a felmondásukat, elismerték és legitimizálták a kuratórium működését.

A baloldali véleményformáló továbbá azt is nehezményezi, hogy míg a diáksereg elutasítja, addig a még hivatalban lévő szenátus – megkerülve a diákokat és a közös elhatározást – tárgyalni is hajlandó a Vidnyánszky Attila vezette kuratóriummal. „A diákság elutasítja a Vidnyánszky-féle kuratóriumot, a távozó szenátus viszont tárgyal vele. Fölfigyelt valaki erre az ellentmondásra?” – teszi fel a kérdést. Tamás Gáspár Miklós azzal magyarázza a vezetőség ellentmondásos viselkedését, hogy elmulasztottak logikusan gondolkozni, és nem vették észre, hogy szembefordultak az intézmény hallgatóival.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.