Orbán Balázs: A baloldal lerombolná az elmúlt évtized nemzetpolitikai eredményeit

Gyurcsány Ferenc emberei továbbra is a határon túli magyarok ellen hergelnek.

2021. 06. 07. 15:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsigmond Barna Pál (Fidesz) képviselő a felszólalásában Trianonra emlékeztetett: Magyarországra és a magyar nemzetre 101 évvel ezelőtt a halálos ítéletet mondták ki, de Magyarország képes volt túllépni a felfoghatatlan veszteségeken, és saját hamvából túlélni.

Az elszakított országrészek megszervezték magukat és alkalmazkodtak a megváltozott viszonyokhoz. A második világháború után a kommunista internacionalizmus erősödött, ezért Magyarországon súlyos büntetés járt a székely himnusz elénekléséért is. Ez volt az a viszonyítási pont, ahonnan újjá kellett építeni a nemzeti összetartozás emlékét – mondta a képviselő.

A képviselő kiemelte, hogy bár az elmúlt harminc évben voltak mélypontok a nemzetpolitikában, mint a Gyurcsány-kormányok idején, azonban 2010 után Magyarország nemzetközi tekintélye ismét megerősödött, egymillió új magyar állampolgár jelent meg, a magyar nemzet pedig egységesebb, mint valaha.

– A 2004. decmber 5-i kettős népszavaszás miatt Gyurcsány Ferenc sosem kért bocsánatot. Emberei, Vadai Ágnes és Dobrev Klára a külhoni magyarok ellen hergelnek. Gyurcsány emberei szórják a mételyt, Szabó Tímea (PM) például a maszkokat sajnálta a külhoni magyaroktól a járvány idején – emlékeztetett a képviselő.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszában elmondta: a trianoni csapás idején a magyarok egy, a mainál is sokkal nehezebb helyzetben találták magukat, azonban semmilyen körülmény nem tudta megingatni őket a hitükben. Az államtitkár szerint egyes baloldali ideológiák a legsúlyosabb pillanatban bénították meg az országot és járultak hozzá az építkezés lerombolásához.

– A mai baloldali politika folytatja e dicstelen hagyományt és lerombolná az elmúlt évtized nemzetpolitikai eredményeit – emlékeztetett Orbán Balázs. Kiemelte: Magyarország a régió fontos, szuverén szereplőjévé vált, újraegyesítette a nemzetet és elsőként törte le a járványt, valamint gazdaságilag is viszonylag sértetlenül úsztuk meg a koronavírus-járvány tragédiáját.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.