Időszaki kiállítás nyílik meg az első vasútvonal évfordulója alkalmából

Fürjes Balázs államtitkár elmondta: a főváros rozsdaövezetei óriási aranytartalékot jelentenek Budapestnek.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 07. 15. 15:35
null
A tavaly kiírt nemzetközi tervpályázatra tizenhárom építészeti iroda nevezett be. Mikor fog a múzeumi rendezettség és a valóság találkozni? Forrás: A DS+R építésziroda látványterve
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rozsdából arany születik Budapesten – új közösségi teret,

egy egyedülálló múzeumot hozunk létre egy értékes, de kihasználatlan rozsdaterületen

– mondta a közösségi oldalán közzétett videóban Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. Fürjes Balázs csütörtök reggel találkozott Vitézy Dáviddal, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójával, a Közlekedési Múzeum főigazgatójával a leendő új Közlekedési Múzeum helyszínén, Kőbányán annak apropóján, hogy ma 175 éve, hogy elindult az első vonat Magyarországon, Pest és Vác között. – Rozsdaövezeteknek nevezzük azokat a térségeket, amelyek elképesztően jó elhelyezkedéssel bírnak a városon belül, és ugyanakkor lepukkantak, tehát

óriási aranytartalékot jelentenek a város számára

– mutatott rá az államtitkár, hozzátéve: „ha ezekkel tudunk valamit kezdeni, a város megújulását szolgálják.” – Kemény dió a közlekedés, bármit csinálunk, az elég komoly közösségi erőforrásokat, sok időt és sok pénzt igényel, ezért kell rendszerszerűen, alaposan, megfontoltan tervezni – jelezte Fürjes Balázs, aki szerint a kiállítás azt is bemutatja, hogy milyen jelentős ügy volt a közlekedés a város és térségének életében.

A tavaly kiírt nemzetközi tervpályázatra tizenhárom építészeti iroda nevezett be. Mikor fog a múzeumi rendezettség és a valóság találkozni?
Fotó: A DS+R építésziroda látványterve

Vitézy Dávid azt emelte ki, hogy a kiállításban nagyrészt a múltról és a környezetről esik szó. – Megmutatjuk azt, hogy mi ennek a helynek a története, és mi a környezetnek a története, de kitérünk a jövőre is – fogalmazott a főigazgató, aki úgy vélte: a múlt tanulsága, hogy 2021-ben el kell gondolkodnunk arról, milyen lesz húsz-harminc év múlva a főváros közlekedése. – Ha nincsen víziónk tíz-húsz évre előre, akkor lehetetlen lesz jót csinálni holnap – tette hozzá a leendő múzeum vezetője.

„Volt egyszer egy Északi...a történet folytatódik” című kiállítást július 16. és október 31. között lehet megtekinteni.

https://www.facebook.com/watch/?v=2148915271923119

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.