Sorsdöntő kérdésekben a baloldal álláspontja vállalhatatlan

Sajnálatos, hogy az ellenzék, amelynek a – kormányéval zsigerből szembehelyezkedő álláspontja a magyarok többségének vállalhatatlan – a saját szavazóit igyekszik elhallgattatni és távol tartani a fontos döntésektől – nyilatkozta a nemzeti konzultáció kapcsán Simicskó István a Magyar Nemzetnek. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint ugyanakkor ismét Magyarország jövőjét illető fontos témákban kérik ki az emberek véleményét.

Csekő Imre
2021. 07. 22. 5:45
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti konzultáció arról szól, hogy fontos kérdésekben az állampolgárok milyen irányt tartanak helyesnek, milyen döntések meghozatalát várják a kormánytól. Aki kitölti az íveket és visszaküldi postai vagy elektronikus úton, annak a véleménye is tükröződni fog az eredmény feldolgozásakor. Az eredményt pedig a kormány figyelembe fogja venni a döntések meghozatalakor – nyilatkozta lapunknak Simicskó István. A KDNP frakcióvezetője szerint nem érdemes különbséget tenni az eddigi konzultációk és a mostani során feltett kérdések jelentőségét illetően. – A maga nemében minden kérdés egy-egy, Magyarország jövőjét illető, fontos témában kéri ki az emberek véleményét – hangsúlyozta a politikus.

Szárazon tartjuk a puskaport

A frakcióvezető kiemelte, nem riogatni akarják az embereket, hanem a nagyon is valószínű biztonságpolitikai kockázatokról, az azok lehetséges következményeire való felkészülés fontosságáról adnak tájékoztatását a konzultáción keresztül. – Fontos, hogy a társadalom

értesüljön a Magyarország sorsát hosszú távon meghatározó, adott esetben visszafordíthatatlan változásokkal fenyegető kérdésekben.

Ha visszatekintünk akár csak az elmúlt húsz évre, az egész világot megrengető gazdasági recesszió, migrációs válság és pandémia tört ki rövid idő leforgása alatt, amelyek megmutatták a fejlett államok sérülékenységét is – emlékeztetett Simicskó István, és hozzátette: természetesen ő is annak örülne, ha egy sokkal pozitívabb jövő előtt állnánk, mint azt a jelek mutatják. – Azzal teszünk a legtöbbet, ha bízunk Istenben, és képletesen szárazon tartjuk a puskaport is – jegyezte meg.

A politikus szerint az afganisztáni kivonulás újabb óriási migrációs hullámmal fenyeget Fotó: Mirkó István

Vállalhatatlan álláspont

– A magukat a demokrácia letéteményeseinek beállító, ugyanakkor hatalmi céljaik által vezérelve, saját bevallásuk szerint „az ördöggel is összefogó” ellenzéki politikusok és a sajtószabadságot két álhír leközlése között szokásosan veszélyben érző ellenzéki média már évek óta harsányan támadja a nemzeti konzultáció intézményét, pedig véleményem szerint

a közvetlen demokrácia egyik eszköze, hogy az ország sorsát érintő legfontosabb kérdésekben maguk az állampolgárok mondhatnak véleményt, amelyet a kormány figyelembe vesz a döntései során

– fejtette ki a KDNP frakcióvezetője, és hozzátette: sajnálatos, hogy ezzel az ellenkampánnyal a baloldal a saját szavazóit igyekszik elhallgattatni és távol tartani a fontos döntésektől. – Ugyanakkor értem a gondolatmenetüket, hiszen

félnek attól a felismeréstől, hogy a feltett kérdésekben az általuk képviselt, a kormányéval zsigerből szembehelyezkedő álláspontjuk a magyarok többségének – pártállástól függetlenül – vállalhatatlan.

Azzal biztatok mindenkit a nemzeti konzultációban való részvételre, hogy az állampolgári vélemény kinyilvánításának ez hatékonyabb formája, mint a legindulatosabb hozzászólás valamely közösségi oldalon – hangsúlyozta Simicskó István.

Növekvő nyomás

A frakcióvezetőt az afganisztáni csapatkivonásáról is kérdeztük, amiről úgy vélekedett, hogy a katonai beavatkozás hozott részeredményeket, hiszen történt elmozdulás a demokratizálódás irányába, és a korábbi állapotokhoz képest például a nők mind a munkavállalás, mind pedig az edukáció területén szélesebb jogokat élveznek, ugyanakkor a jelenlegi, választott vezetés társadalmi bázisa valószínűleg nem elég széles egy stabil jogrendszer megőrzéséhez, ezáltal a NATO-csapatok kivonulása magában hordozza a veszélyt, hogy újabb elhúzódó polgárháborús konfliktus tör ki.

– Nagy a kockázata annak, hogy a háborús helyzet tartós marad és a térség biztonsága teljesen összeomlik

– mondta a korábbi honvédelmi miniszter, aki szerint az amerikai elnök azzal, hogy a kivonulás megkezdésének kitűzött dátuma a tulajdonképpeni casus bellit jelentő 2001. szeptember 11-i terrortámadások huszadik évfordulójára esik a szimbolika erejével igyekszik palástolni azt, hogy a hadműveletek kitűzött célját nem sikerült elérni. – Bin Laden halott, de az ország nagy részét nem sikerült ellenőrzés alá vonniuk a szövetséges erőknek és az általuk támogatott afgán kormánynak – fogalmazott a politikus, aki szerint a kivonulást követően egy esetleges szélsőséges iszlamista színezetű hatalmi visszarendeződés a korrupció és a kábítószer által uralt országban olyan erőszakhullámot indíthat el, amely felerősítheti az Európába irányuló migrációt. – Tekintve, hogy a modern kori népvándorlás kezelésére még mindig nem létezik hatékony közös európai védelmi stratégia, az egyes tagállamoknak, így

Magyarországnak is magának kell gondoskodnia a saját védelméről

– húzta alá a frakcióvezető, majd kifejtette: a nemzeti konzultáció a migrációra is kitér. – Ez egy olyan megoldandó kérdés, amely miatt Magyarország ideológiai alapon sok támadást kapott az elmúlt években kívülről és belülről egyaránt, éppen ezért fontos, hogy a magyar kormány döntéseit a magyar emberek is támogassák – szögezte le Simicskó István.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.