A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Idén is nagy sikerük volt az egyszülős táboroknak

Idén második alkalommal napközis tábor várta az egyszülős családok gyermekeit az Egyszülős Központban. Nagy Annáék emellett több üdülési lehetőséget is kínáltak; az Erzsébet-táborokban például együtt nyaralhattak a gyermekek és a szülők is.

2021. 08. 27. 6:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Négy hét alatt összesen kétszáz gyermek üdült napközis táborban idén az Egyszülős Központban” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Nagy Anna. A központ vezetője azt mondta, hogy idén is nagy sikerük volt a napközbeni gyermekfelügyeletet biztosító táboroknak. Tavaly után idén volt elérhető másodszorra ez a lehetőség. 

– Nagyon sok programjuk volt a gyerekeknek, a szülő reggel, munka előtt odahozta őket, majd délután jöttek értük. Fontosnak tartottuk, hogy tényleges gyermekfelügyelet legyen, addig maradtak a gyerekek, amíg a szülő el nem jött értük, hiszen elég kevés egyedülálló szülőnek tart például fél négyig a munkaideje – magyarázta Nagy Anna. 

Beszámolt arról is, hogy nagyon jó közösségek alakultak ki a gyermekek között, sokan jöttek azok közül, akik tavaly is voltak, de volt olyan gyermek, aki több hetet is az Egyszülős Központban töltött a nyáron. A jelentkezésnél azok élveztek elsőbbséget, akik még nem voltak, de a maradék helyeket rendre megtöltötték a visszatérő vendégek. 

– Az egyhetes tábornak 1500 forint volt a díja, ebben benne volt a napi négy étkezés és az egész napos programok, úgy mint állatkert látogatása, túrázás, kézműves- vagy épp fejlesztőfoglalkozások – részletezte.

A felügyeletet elsősorban pedagógusok látták el, sokan közülük már tavaly is foglalkoztak az egyszülős családok gyermekeivel. – Fontos szempont volt számunkra, hogy több férfi pedagógus is legyen a felügyelők között, az egyszülősök legnagyobb része ugyanis az édesanyjukkal él – árulta el Nagy Anna. A pedagógusok mellett más szakemberek is foglalkoztak a gyerekekkel, és voltak önkéntesek is, akik részt vettek a programok lebonyolításában.  

Olyan táborunk is volt, ahová kifejezetten olyan családokat vártunk, akik sérült gyermekeket nevelnek – húzta alá az Egyszülős Központ vezetője.

Az Egyszülős Központnak nincs tagsága, ahhoz, hogy igénybe tudják venni a szolgáltatásaikat, „Egyszülős Kártyát” kell kiváltaniuk a szülőknek. Ezt például a családi pótlékról szóló igazolás bemutatásával lehet igényelni. Díja egy évre 500 forint, ami a tábor árához hasonlóan jelképes.

A napközis mellett többféle táborozási lehetőség is elérhető volt, amelyet az Egyszülős Központon keresztül szerveztek. Ilyenek voltak például egyes Erzsébet-táborok. – Összesen 2500-an mentek a mi szervezésünkben idén üdülni, gyerekek, és volt ahol szülők is – jelentette ki Nagy Anna.

 – Az Erzsébet-táborokba jellemzően vidéki családok jutottak el, fontos, hogy fenntartsuk az egyensúlyt, hiszen a napközis táborba, a központba jórészt budapesti szülők tudták elhozni a gyermekeiket – tette hozzá.

– Tavaly is folytattuk a táboroztatást az őszi szünetben, ezt idén is tervezzük, az is lehet, hogy ottalvós tábort is tudunk szervezni az egyszülős családok gyermekeinek – árulta el Nagy Anna.

Az Egyszülős Központ 2018-ban nyílt meg a józsefvárosi Palotanegyedben, a civil szervezet viszont már 2005 óta létezik. Nagy Anna korábban azt nyilatkozta lapunknak, hogy nem lehet megspórolni, hogy az érintett félmillió gyermek segítséget kapjon. – Szimbolikus jelentőségű, hogy a döntéshozók észrevették az egyszülősöket – fogalmazott azzal kapcsolatosan, hogy a polgári kormány családtámogatási rendszerének több eleme is segíti az egyszülős családokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.