Hiú ábránd lehet Fekete-Győr András kormányfői ambíciója

A Momentum politikusa az utolsó előtti helyen végzett a baloldali miniszterelnök-jelöltek aláírásgyűjtési versenyében, amivel messze került attól Fekete-Győr András, hogy bejusson az előválasztás első fordulójába, amit korábban saját maga elé állított elvárásként.

2021. 09. 12. 6:45
null
20200319 budapest fekete gyor andras a momentum elnoke havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, hogy hiába a magabiztos nyilatkozatok, Fekete-Győr András beláthatta, nem reális az az elképzelése, hogy bejusson a baloldali előválasztás második fordulójába. A baloldali háziversenyen történő induláshoz a miniszterelnök-jelölteknek húszezer aláírást kellett összegyűjteniük. A Momentum elnöke ezt a kihívást megugorva kereken 25 ezer ajánlást adott le, amivel az utolsó előtti helyen végzett, mindössze Pálinkás József, az Új Világ Néppárt jelöltje szerzett kevesebb aláírást.

Mint ismert, Fekete-Győr Andrásban bőven van ambíció, hiszen egy középpárt elnökeként célozta meg kormányfői pozíciót. Azóta ebből a tisztségéből járja a lakossági fórumokat, televíziós műsorokat, azt bizonygatva, mennyire alkalmas politikus.

Még pár héttel ezelőtt a Momentum elnöke bizakodott abban, hogy bejut a második fordulóba az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek választásán. Hozzátette: „érdemi esélye van” a választásokon, így nem akar visszalépni az első fordulóban. Fekete-Győr továbbá arról is beszélt korábban, hogy a balliberális kormányfő-aspiránsok tévés vitájában a maga javára fordíthatja az eredményeket.

Később a baloldali politikus a többi jelölthöz képesti alacsonyabb támogatását a Jövő TV Reflektorban című műsorában a következő módon magyarázta: 

a mi szavazóink, a 35 év alattiak nehezen mérhetők, nekünk ott vannak az igazi tartalékaink.

A kevés támogató aláírás egyik magyarázata lehet, hogy kínos és kellemetlen esetek sora van már Fekete-Győr András mögött. A Momentum elnökének eddigi politikai pályafutását már így is botrányok sokasága kísérte, ha az eddig nem ismert esetek napvilágot látnak, akkor a politikus hiú ábrándokat kerget, amikor kijelenti, hogy van esélye az előválasztás második fordulójába kerülni.

Emellett többször is előfordult már, hogy a Momentum politikusai a magyar érdekek ellen kampányoltak, ahogy tették azt a külhoni magyarok esetében, de az illegális migráció kérdésében is a magyar állásponttal szemben foglaltak állást, és a párt európai parlamenti képviselői Brüsszelben többször is Magyarország ellen szervezkedtek.

Folytatódott Fekete-Győr András büntetőeljárása

A Momentum elnöke ellen azért emelt vádat az ügyészség, mert a 2018. decemberi Kossuth téri tömegdemonstrációkon részt vevő vádlottak a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfalba különböző tárgyakat – köztük üveget és pirotechnikai eszközt – dobtak. Fekete-Győr András a bírósági perében már csak olcsó füstgyertyáról beszél, amit két rendőrsorfal közé „ejtett”, holott videófelvétel bizonyítja, hogy célzottan füstgránátot hajított a rendőrökre. A Momentum elnöke állítja, mindig vállalja a felelősséget tetteiért, ezúttal azonban úgy tűnik, hogy mégsem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.