időjárás 10°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo
Az útvonallal a tizenöt évvel ezelőtti rendőrterrorra akarnak emlékeztetni

Ismertették az október 23-i békemenet útvonalát

Máté Patrik
2021.10.13. 12:07 2021.10.13. 17:49
Ismertették az október 23-i békemenet útvonalát

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum–Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) elnöke szerda délelőtt sajtótájékoztatón elmondta, hogy az október 23-án tartandó békemenet útvonala a tizenöt évvel ezelőtt történtekre akar emlékeztetni. Felidézte: a gyurcsányi terror lovasrohammal, szemkilövetéssel, vízágyúkkal, csonttörésekkel és viperanáspángolással fenyítette a békés embereket, ezért ismét vér folyt a pesti utcán és megtörtént a demokrácia megcsúfolása. A szervezet elnöke kiemelte, hogy éppen ezért az idei békemenet jelszava: „Soha többé!".

– Békemenetünk a Műegyetem elől indul, gyülekezés 13 órától lehetséges, a menet pedig 14 órakor indul a Szabadság híd–Vámház körút–Károly körút–Erzsébet tér útvonalon. Csendes összefogással akarjuk demonstrálni, hogy tizenöt éve ezeken a helyszíneken a gyurcsányi terror lovasrohammal, szemkilövetéssel, vízágyúkkal, csonttörésekkel és viperanáspángolással fenyítette a békés embereket, amivel ismét vér folyt Budapest utcáin és megtörtént a demokrácia megcsúfolása

– közölte Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum–Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) elnöke szerda délelőtti sajtótájékoztatóján, ahol az október 23-án tartandó békemenet részleteit ismertették. Csizmadia emlékeztetett, hogy az 1956-os forradalom bölcsője a Műegyetem volt, mivel innen indultak el kora délután az összesereglett fiatal egyetemisták, akik a magyar nép pár napos szabadságát kivívták, a hozzájuk csatlakozó honpolgárok sokaságával. A szervezet elnöke közölte, hogy emlékezni kell rájuk és a szovjet–kádári diktatúra 235 ártatlan kivégzettjére, valamint a hazából elüldözött, közel kétszázezer emberre is.

Emellett Csizmadia közölte, hogy a menet előtt kifeszített molinó jelszava: 

Soha többé!

Mint a CÖF–CÖKA elnöke rögzítette, a menet 15 órára érkezik az állami ünnepség színhelyére, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez, egyúttal megtisztelőnek nevezte, hogy a békemenet útvonalának végén rendezik meg az állami ünnepséget, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszédet tart. 

– A népfelség elvének érvényesülését látjuk ebben, ami egyúttal felhívás az elmúlt 11 év munkájának fontosságára, valamint az összetartozásra.

– húzta alá Csizmadia, aki elmondta, hogy a békemenet – több száz lengyel és olasz civillel közösen – szeretné jelezni a brüsszeli bürokrácia felé, hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem szolgálni őket. 

– Kimondhatjuk, hogy a békemenet már hungarikummá vált, hiszen egyedülálló, hogy a szeretet és a féltés százezreket visz ki az utcára

– rögzítette Bencsik András a sajtótájékoztatón, aki szintén részt vesz az esemény megszervezésében. A Demokrata főszerkesztője hozzátette: féltjük azt az értéket, amit közösen létrehoztunk, továbbá a hazánk és az egymás iránti szeretet indít el bennünket. 

Az útvonal egyáltalán nem véletlen, mivel ezzel szembefordulnak azzal a sötét fenyegetéssel, amit a Gyurcsány-kormány 15 évvel ezelőtt képviselt. Azért megyünk oda a gaztett színhelyére, mert egyszer és mindenkorra el akarjuk törölni ezt a szörnyűséget. Meg kell akadályoznunk, hogy Magyarországot egy velejéig romlott hatalom a markába kaparintsa

– tette hozzá.

Bencsik továbbá elmondta, hogy határon túli magyarok, valamint külföldi – elsősorban lengyel és olasz – csoportok is érkeznek a békemenetre.

Ez lesz a legfontosabb békemenet, ezért nagy szükség van mindenkire

– húzta alá Bencsik.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.