A kormány szuverenista politikája szúrja a Nyugat szemét

A Deep State-tel, mély állammal vagy ismertebb nevén a hálózattal kell szembeszállnia annak, akinek Magyarország érdeke az első Maróth Gáspár szerint. A kormány védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztosa a Pesti TV-nek világjobbító milliárdosok felbukkanásáról, hibrid hadviselésről is beszélt, illetve kiemelte, hogy Magyarországon mindig is volt egy olyan kör, amely az idegen hatalmaktól várta és kapta meg a legitimitását.

2021. 11. 06. 6:50
null
Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első feladatunk a védelmi iparágban a mély állami hálózat feltérképezése volt, mielőtt nekiáll a kormány egy nagyobb honvédelmi fejlesztési programnak – nyilatkozta Maróth Gáspár a Pesti TV-nek. A kormány védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztosa felidézte: néhány nappal azután, hogy kinevezték a HM EI Zrt., a legnagyobb állami hadiipari cég élére, kiszállt a Gazdasági Versenyhivatal házkutatást tartani az irodájába. – Nem voltak kétségeink, hogy darázsfészekbe nyúlunk bele – jegyezte meg.

– A hálózatoknak vannak arcai, olyan személyek, akik bejárják a világmegváltó ötleteikkel a világot – fogalmazott a kormánybiztos, aki szerint a hibrid hadműveletek a piacok, erőforrások megszerzését előzik, alapozzák meg. – Mindeközben a nagyhatalmak látható hibákat követnek el, amelyek destabilizálják a világot, és annak a levét többek között Magyarország ihatja meg – hívta fel a figyelmet.

aróth Gáspár felidézte: mindig Közép- és Kelet-Európa jelentette Németország fejlődésének a hátterét a nyersanyag, az ember és a tudományos innováció terén is, azonban Berlin az utóbbi időben a nyugati, gyarmatosító hatalmak politikáját veszi át, párhuzamosan feladva több évszázados partnerségi politikáját térségünkkel. – Európán belül hibrid hadműveletek zajlanak Közép-Európa koherens- és munkalapú társadalmai és a migrációt elutasító elutasító kormányai ellen. A szuverenista politika, amelyet a magyar kormány folytat, szúrja azoknak a nagyhatalmaknak a szemét, amelyek csak profitforrásként tekint ezekre az országokra – fogalmazott a kormánybiztos, aki szerint kérdés, hogy hol van a határ a beavatkozásban, amely már túl megy a jogállamiságon, az írott és íratlan nemzetközi jogon, a diplomáciai szabályokon és a jóérzésen. Maróth szerint a kérdés az, hogy az említett hálózati csoportok miként állnak be ezen nemzetközi erőtérbe, vagy állnak ellen neki.

Arról is beszélt, hogy a magyar kormányt folyamatosan oroszpártisággal vádló Gyurcsány Ferenc többször is járt Putyinnál, sőt miniszterelnökként meghívták az orosz vezető dácsájába is, ahová például Orbán Viktort soha. – Olyannyira erős volt ez a barátság, hogy az EU új stratégiai gázrendszerének a terveit az arról való megegyezés után, azt hiszem 24 órával később, Gyurcsány saját maga mondta el Putyinnak, aki ezt követően a témában nemzetközi sajtótájékoztatót tartott – idézte fel Maróth Gáspár, majd hozzátette: ma Gyurcsány megkérdőjelezhetetlenül a Nyugat szövetségese, így állítja be magát, és minden Magyarországgal szembeni nyugati elképzelést, beavatkozást támogat.

– Az elmúlt 300-400 évben a magyar történelemnek van egy olyan rétege, amelyik nem bízik abban, hogy őt szeretik a magyar emberek, alkalmasnak tartják arra, hogy az országot vezesse, ezért a saját stratégiáját abban látja, hogy mindig kell egy erős nagykutya külföldről, aki őt pozícióba helyezi. Mi ezzel szemben azt hangsúlyozzuk, hogy a magyar szuverenista politika nem hagyhatja figyelmen kívül a térség nagyhatalmait – Németországot, Oroszországot, Törökországot. Mindenki más ezután jön. Történelmi tapasztalat, hogy a nagyhatalmak mindig az ő érdekeiket kiszolgáló hűbéres vezetést akartak helyezni az ország élére – fogalmazott.

Borítókép: A kormánybiztos szerint van egy réteg, amelyik mindig külföldi segítséggel akar hatalomra jutni

(Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.