Dömötör Csaba: Kamatstop lesz érvényben januártól július végéig

Kamatstop lesz érvényben januártól július végéig, amely a lakossági jelzáloghitelekre vonatkozik – jelentette be Dömötör Csaba a Magyarország kormánya hivatalos közösségi oldalán megosztott videóban, melyben felidézte a miniszterelnök szerdai bejelentését.

Forrás: FACEBOOK2021. 12. 23. 17:41
Dömötör Csaba Miniszterelnöki Kabinetiroda Államtitkára. 20201027 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök bejelentette, hogy januártól július végéig kamatstop lesz érvényben, amely a lakossági jelzáloghitelekre vonatkozik. 

– A kormány azért döntött erről, mert hazánkban közel félmillió olyan hitel van, amely egy éven belül is átárazódhat. És az ilyen banki kamatemelkedések jelentős pluszkiadást jelenthetnek a magyar családoknak – értékelt a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

 

S hogy milyen nagyságrendről van szó? Az októbertől felgyorsult banki kamatemelkedések miatt egy átlagos hitel havi törlesztője 23 százalékkal, átlagosan tizenegyezer forinttal emelkedhet. A kamatstop ettől a pluszkiadástól mentesíti a családokat. Ez fél év alatt átlagosan hatvanhatezer forintos támogatást, spórolást jelenthet, összesen harmincmilliárd maradhat a magyar családok kasszájában

– emelte ki a kormánypárti politikus.

– A kormány a jövő évben is azon dolgozik, hogy minden lehetséges módon javítsa a magyarok megélhetését. Ezt szolgálja a benzinárak rögzítése, a 13. havi nyugdíj visszaépítése, a 25 év alattiak adómentessége és a most elfogadott kamatstop is – közölte  Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.