Ceglédi Zoltán: Márki-Zay nem tudott lendületet adni az ellenzéknek

Ismét kemény szavakkal illette az egyesült ellenzéket és miniszterelnök-jelöltjüket a balliberális oldalhoz köthető politikai elemző – számol be róla a Mandiner.

Forrás: mandiner.hu2022. 01. 07. 19:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb írásban fejti ki álláspontját az egyesült ellenzékről Ceglédi Zoltán, a balliberális oldalhoz köthető politikai elemző. A Szeged.hu hasábjain ezúttal arról ír, legalább három okot lát arra, hogy 

Márki-Zay Pétert és az egyesült ellenzéket nem szabad így nekiengedni a választásoknak.

Ceglédi is úgy látja, hogy Márki-Zay nem tudott lendületet adni az ellenzéknek, de hozzáteszi, hogy még a meglévő ellenzéki szavazókat sem tudta felsorakoztatni maga mögé. Hangsúlyozza azt is, hogy a pártonkívüliség, ami az előválasztáson előny volt Márki-Zaynak, most „dupla gond”:

Egyik párt sem érzi magáénak, sőt, az új párt gründolásával és a hetedik frakciót (hiába) követelve még vetélytársat is kreált magából.

A politikai elemző szerint azonban nemhogy az ellenzéki pártokat, de az ellenzéki szavazókat sem tudhatja a zsebében Márki-Zay. Itt példaként említi a miniszterelnök-jelölt migránsozós kampányát – amikor is Márki-Zay külhoni magyarokat és uniós állampolgárokat migránsozott le –, valamint a politikus azon megszólalását, miszerint nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot.

Ceglédi Zoltán azt is nehezményezi, hogy Márki-Zay Péter „még (már?) nem kihívás, nem teljes alternatíva a Fidesz felé”.

Tizenkét év vajúdás után az ellenzék sok szempontból egy wannabe-Orbánt tudott első számú jelöltként kitermelni

– fogalmaz. Az elemző szerint azzal lehet az ellenzéknek javítania az esélyeit, ha kijelölnek egy miniszterelnökhelyettes-jelöltet, aki baloldali és nő. 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Ceglédi Zoltán (Forrás: Ceglédi Zoltán Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.