Rétvári Bence: Kezd összeállni a baloldal valódi egészségügyi programja

Rétvári Bence kiemelte, hogy Gyurcsány Ferenc pár napja is az egészségügy privatizációja mellett érvelt a parlamentben – számolt be róla a Mandiner.

Forrás: mandiner.hu2022. 01. 11. 12:24
RTVRI Bence
Budapest, 2019. június 17. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 17-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egyrészről László Imre, a DK egészségpolitikusa mondta el, hogy a kórházak száma »nagyon sok, indokolatlanul sok«, ezért a kórházak 45%-át be fogják zárni. Másrészről a baloldal aktuális miniszterelnök-jelöltje fejtette ki, hogy a fizetős egészségügy nem ördögtől való, és a kórházak sokkal jobban működnének, ha privatizálnák őket” – írta Facebook-bejegyzésében Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára. 

A kórházbezárásnak sajnos nagy hagyománya van már a baloldalon, véli Rétvári Bence, aki emlékeztetett, hogy a baloldal kormányzása idején több intézményt is bezártak, mint például a Budai Gyermekkórházat, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet (OPNI), a Szabolcs utcai kórházat és a Schöpf-Merei-kórházat.

A fizetős egészségügy szintén nem újdonság

Rétvári Bence felidézte, hogy a vizitdíjat és a kórházi napidíjat a baloldal vezette be, és azokat a Fidesz–KDNP által indított szociális népszavazás törölte el még 2008-ban.

Hasonlóképpen népszavazás döntött arról is 2004-ben, hogy az egészség nem üzlet

– írta posztjában az államtitkár, aki hozzátette: „a baloldal igyekezett üzletet csinálni az egészségügyből, kórházakat privatizált, elég a Hospinvest-botrányra gondolni”.

„Mi új van tehát a baloldal egészségügyi programjában?” – teszi fel a kérdést Rétvári Bence. „Semmi, ott folytatnák, ahol 2010 előtt abbahagyták.

Újra azt tervezik, amibe már egyszer belebuktak: kiadáscsökkentés, privatizáció, intézménybezárás, magyarul megszorítások.

Az Emmi államtitkára emlékeztetett posztjában, hogy 2010 és 2022 között 1197 milliárd forintról 2884 milliárd forintra, közel két és félszeresére növelte a kormány az egészségügyi költségvetést. „Előre kell mennünk, nem hátra!” – zárta posztját Rétvári Bence. 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.