KINCS: Magyarország megbecsüli az időseket

A baloldali kormányok elvették a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat és elértéktelenítették a nyugdíjakat.

Magyar Nemzet
2022. 03. 17. 10:27
null
20201124 Rábapaty A koronavírus-járvány lassítása és az idősek védelme érdekében ismét vásárlási idősávot vezettek be a 65 éven felüliek számára. Illusztráció Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Fotó: Szendi Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország megbecsüli az időseket; közösségeinkben, családjainkban a nagyszülők szerepe kiemelten fontos – hívja fel a figyelmet a KINCS Percek hatodik része, amely az időseket támogató intézkedésekről szól.

Emlékeztetnek, 2002 és 2010 között a baloldali kormányok elvették a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat és elértéktelenítették a nyugdíjakat. 

2010-ben azonban családbarát fordulat történt, azóta a nyugdíjasok számára minden évben garantált a nyugdíjak reálértékének megőrzése.

Az idei évben az idősek visszakapták a 13. havi nyugdíj teljes összegét és évről évre számíthatnak a nyugdíjprémiumra is.

A nők 40 segítségével – amit nagymama nyugdíjnak is hívunk – 2011 óta több mint 327 ezren tudtak korhatár előtt, 40 év jogosultsági idő után nyugdíjba vonulni. Ez azért is fontos, mert – ahogy a KINCS kutatásai is bizonyítják – ahol van nagyszülői segítség, ott a gyermekvállalási kedv is javul – hangsúlyozza a KINCS.

Borítókép: Illusztráció – a koronavírus-járvány lassítása és az idősek védelme érdekében vásárlási idősávot is bevezettek a 65 éven felülieknek (Fotó: Szendi Péter SZP/Vas Népe)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.