Amit ez a kormány meg tud tenni a pedagógusokért, azt meg is teszi

A baloldal elvett egy havi bért a pedagógusoktól, iskolákat záratott be, tizenötezer pedagógust elbocsátott és tandíjat vezetett be a pedagógusképzésre.

Bákonyi Ádám
2022. 05. 23. 14:39
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. május 9. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kunhalmi Ágnes a közelgő pedagógusnappal kapcsolatban arról beszélt napirend előtt, hogy a tanárok erkölcsi és anyagi megbecsülése nem elegendő. Az MSZP képviselője szerint egyre nagyobb a pedagógushiány, egyre kevesebben jelentkeznek pedagógusképzésre. – Ezen nem a rendteremtés és a fegyelmezés, hanem csak a béremelés tud segíteni – hangoztatta. Kunhalmi ezért átlagosan ötvenszázalékos béremelést, a június 5-i pedagógusnapon pedig fejenként százezer forintos Erzsébet-utalványt követelt valamennyi pedagógusnak. 

– Amikor ilyen lelkesen beszélnek a pedagógusok mellett, az embernek mindig eszébe jut, hogy mit tettek önök – kezdte válaszát Rétvári Bence. Az államtitkár hangsúlyozta: minden nap elismerés illeti a pedagógusokat, de ez a hozzáállás a baloldali kormányokról nem mondható el. Emlékeztetett: a válság idején a baloldal az IMF tanácsára elvett egy havi bért a pedagógusuktól, iskolákat zárt be, tizenötezer pedagógust elbocsátott és tandíjat vezetett be a pedagógusképzésre. – Tették mindezt csupán a saját politikai túlélésükért – mondta. Az államtitkár hangsúlyozta: a mostani kormány még a világszerte súlyos gazdasági visszaesést okozó járvány alatt is kétszer tíz százalékos béremelést hajtott végre és a háborús krízis ellenére jövőre ugyancsak tízszázalékos béremelést tervez.– Amit ez a kormány meg tud tenni a pedagógusokért, azt meg is teszi – zárta szavait Rétvári Bence. 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.