időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Amit ez a kormány meg tud tenni a pedagógusokért, azt meg is teszi

Bákonyi Ádám
2022.05.23. 14:39 2022.05.23. 14:52
Amit ez a kormány meg tud tenni a pedagógusokért, azt meg is teszi

Kunhalmi Ágnes a közelgő pedagógusnappal kapcsolatban arról beszélt napirend előtt, hogy a tanárok erkölcsi és anyagi megbecsülése nem elegendő. Az MSZP képviselője szerint egyre nagyobb a pedagógushiány, egyre kevesebben jelentkeznek pedagógusképzésre. – Ezen nem a rendteremtés és a fegyelmezés, hanem csak a béremelés tud segíteni – hangoztatta. Kunhalmi ezért átlagosan ötvenszázalékos béremelést, a június 5-i pedagógusnapon pedig fejenként százezer forintos Erzsébet-utalványt követelt valamennyi pedagógusnak. 

– Amikor ilyen lelkesen beszélnek a pedagógusok mellett, az embernek mindig eszébe jut, hogy mit tettek önök – kezdte válaszát Rétvári Bence. Az államtitkár hangsúlyozta: minden nap elismerés illeti a pedagógusokat, de ez a hozzáállás a baloldali kormányokról nem mondható el. Emlékeztetett: a válság idején a baloldal az IMF tanácsára elvett egy havi bért a pedagógusuktól, iskolákat zárt be, tizenötezer pedagógust elbocsátott és tandíjat vezetett be a pedagógusképzésre. – Tették mindezt csupán a saját politikai túlélésükért – mondta. Az államtitkár hangsúlyozta: a mostani kormány még a világszerte súlyos gazdasági visszaesést okozó járvány alatt is kétszer tíz százalékos béremelést hajtott végre és a háborús krízis ellenére jövőre ugyancsak tízszázalékos béremelést tervez.– Amit ez a kormány meg tud tenni a pedagógusokért, azt meg is teszi – zárta szavait Rétvári Bence. 

 


 

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.