Már ezen a hétvégén is intézhető a lejárt okmányok cseréje a kormányablakokban

Június 30-ig szombaton és vasárnap is meg lehet újítani a járványügyi veszélyhelyzet idején lejárt okmányokat a kormányablakokban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 28. 11:48
null
Budapest, 2022. május 28. Ügyfél a kõbányai kormányablakban 2022. május 28-án. Hétvégi nyitvatartás segíti az okmánycserét a kormányablakokban június végéig a lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt. Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár. A kormányablakok pünkösdvasárnap és pünkösdhétfõn zárva tartanak. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 30-ig szombaton és vasárnap is meg lehet újítani a járványügyi veszélyhelyzet idején lejárt okmányokat (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél) a kormányablakokban – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombati hírműsorában.

A tájékoztatás szerint a kormányablakok 8 és 14 óra között már ezen a hétvégén is fogadják az ügyfeleket. A rendhagyó nyitvatartás alól pünkösd vasárnap és pünkösd hétfő jelent kivételt. Kiderült az is, hogy hétvégente Budapesten és Pest megyében valamennyi kormányablak, vidéken viszont csak a kijelölt egységek tartanak nyitva. Mint elhangzott, előzetes időpontfoglalásra nincs szükség; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot – akár hétköznap, akár hétvégén –, ha a foglalható időpontok már beteltek.

Borítókép: Ügyfél a kőbányai kormányablakban május 28-án. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.