időjárás 27°C Ottó 2022. július 2.
logo

Mesterházy Attila: Színtelen, szagtalan, jellegtelen az MSZP, és néha nevetségesek is vagyunk

Mediaworks–Hírcentrum
2022.05.27. 14:38 2022.05.27. 21:01
Mesterházy Attila: Színtelen, szagtalan, jellegtelen az MSZP, és néha nevetségesek is vagyunk

Mesterházy Attila kemény kritikát fogalmazott meg saját pártjával szemben a Mediaworks–Hírcentrum Narratíva című műsorában. A szocialista politikus Heiter Dávid Tamással beszélgetve azt is elmondta, hogy szerinte az ellenzéknek most nem egymást kellene „csesztetnie”.

A szocialista politikus a podcastben azt mondta, hogy a saját döntése volt, hogy ne kerüljön rá a pártlistára, mert így tartotta helyesnek. Úgy fogalmazott, hogy ha nekiálltak volna vitatkozni, a külvilágnak úgy tűnt volna, hogy „két hülye szoci vitatkozik egymással”.

Mesterházy Attila a 2020-as MSZP-tisztújítás óta tudta, hogy nem lesz már országgyűlési képviselő. Ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt, ez a tisztújítás szabálytalan lehetett. A volt szocialista pártelnök a műsorban arról beszélt, hogy szerinte sem volt demokratikus, ami ott történt, de az MSZP-nek jelenleg ez a legkisebb problémája. Mesterházy marad ugyan a párt tagja, de mint fogalmazott, az MSZP színtelen, szagtalan, jellegtelen lett, és bizonyos tekintetben nevetséges is.

Ezzel például Kunhalmi Ágnes legutóbbi parlamenti felszólalására utalt, amikor a három évvel ezelőtt megszűnt Erzsébet-utalványokat szerette volna eljuttatni a pedagógusoknak. Ujhelyi István pártújítási tervével kapcsolatban azt mondta: az MSZP nevét, brandjét megváltoztatni most hiba lenne, mert még a maradék támogatót is elveszítik.

A politikus szerint ma már a DK a törpék között a legnagyobb, Gyurcsány pártépítése pedig valahol igazolta a taktikai lépéseit.

Mesterházy a 2011-es „pártszakadásról” szólva azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc is és ő maga is sokat őszült abban az időszakban. A beszélgetés során az is kiderült, hogy Gyurcsány az elmúlt fél évben többször kérdezte meg a véleményét a politikai helyzetről, mint a saját pártja.

Mesterházy szerint a választási vereség oka, hogy nem úgy néztek ki, mint akik együtt tudnak működni.

Természetes, ha vannak politikai viták, de ezeket nem tudtuk házon belül tartani. Nagyon látszódtak ezek a konfliktusok, voltak olyan viták, amelyek a látszatot is oda hajlították, hogy ez a koalíció nem tudna kormányozni

– fogalmazott a politikus.

Márki-Zay Péterről szólva azt mondta, hogy nem tisztességes, amit a legközvetlenebb szövetségesei tesznek vele, mint fogalmazott:

Én is átéltem ezt, megértem Márki-Zay helyzetét.

Mesterházy szerint mindenki arról beszél, milyen jó ez az együttműködés, majd számos lépés más irányt mutat, például a legutóbbi Fővárosi Közgyűlés is, amin egymásnak esett a Momentum és a DK.

Az ellenzéknek nem egymás csesztetésével kellene foglalkoznia, ez unalmas, hiszen erre is nemet mondtak, amikor nem szavaztak ránk a választók.

Borítókép: Mesterházy Attila (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.