Újra Jakab Péter a Jobbik elnöke

Az eddigi pártelnököt nagy többséggel választották újra a botrányoktól övezett tisztújító kongresszuson.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 05. 07. 13:46
JAKAB PÉTER
Budapest, 2022. március 15. Jakab Péter, a Jobbik elnöke beszédet mond az Egységben Magyarországért nagygyûlésén Budapesten, a Mûegyetem rakparton 2022. március 15-én. Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik XXIV. tisztújító kongresszusán nagy többséggel újraválasztották Jakab Pétert a Jobbik elnökévé – olvasható a párt által kiadott közleményben. Mint írták, az elnöki tisztségért a párt eddigi vezetője mellett a Jobbik volt országgyűlési képviselője, Stummer János indult, aki a szavazatok 27,8 százalékát szerezte meg.

Jakab Pétert a küldöttek 71,4 százalékával választották újra a Jobbik elnökévé. 

Emellett közölték, hogy a kongresszuson 245 küldött élt szavazati jogával, közülük 243-an adtak le érvényes szavazatot, két szavazat pedig érvénytelenül került az urnákba.

Ahogy azt a héten a lapunk is megírta – a Bors információi szerint – néhány hónapja a párt alelnökének, Szilágyi György élettársát meg akarták erőszakolni az egyik pártrendezvényen, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az épületben, ahol mindez történt, jelen volt Jakab Péter pártelnök és „mamuszos” kabinetfőnöke Molnár Enikő is. A legújabb információk szerint a Jobbik politikusai közül többen is botrányosan lerészegedtek a bűncselekmény napján.

Emellett egy Jobbikhoz köthető informátorunk szerint Stummer János és holdudvara néhány héttel ezelőtt felmérte, van-e igény a párton belül Jakab Péter leváltására. Miután az előző parlamenti ciklusban az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökeként tevékenykedő politikus arra jutott, hogy van igény a trónfosztásra, bejelentkezett a párt elnöki pozíciójára.

Informátorunk szerint Jakab Péter az országgyűlési választások előtt annyira tartott a vereségtől, illetve az azt esetlegesen követő belső harcoktól, hogy még időben kitalált egy mestertervet, amellyel meghekkelheti a párt tisztújítását. Eszerint megbízható emberekkel több kisebb pártszervezetet alapít, amelyek delegáltjai rá fognak szavazni az elnökválasztás során. 

Információink szerint  Jobbik jelenlegi vezére ezt a feladatot arra a – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei – Földi Istvánra bízta, akivel korábban egy videó tanúsága szerint együtt ropták a táncot az említett szabolcsi disznótoron.

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.