Tovább csúszik és drágul a Blaha Lujza tér felújítása

A rekonstrukció során számos korábban kivett fejlesztési elemet visszatettek, de drágábban.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 06. 28. 19:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg a felújítási költségek folyamatosan nőnek, az összetorlódó fejlesztések miatt a főváros közlekedése teljesen megbénult, a budapestiek pedig csak várják és várják, hogy végre valahára elkészüljön az új Blaha Lujza tér – írta a a budapesti Fidesz a Facebook-oldalán.

2019-ben Tarlós István kész felújítási terveket hagyott utódjára, amely a térrendezésen túl a környező utcák felújítását és a közlekedésrendezést is tartalmazta – emelték ki, hozzátéve: Karácsony Gergelynek csak annyi dolga lett volna, hogy a kormány támogatásával időben elindítja a beruházást. 

Már tudjuk, hogy ez nem sikerült neki. Mert akkor már 2021 végén átadhatta volna – jelentették ki.

Végül jelentős csúszással és csökkentett műszaki tartalommal indult a tér felújítása, mostanra pedig már négyszer módosították a terveket – mutattak rá, hangsúlyozva: számos korábban kivett fejlesztési elemet később mégis visszatettek. Persze drágábban. Kifejtették: így volt ez a nyilvános illemhely esetében, és most úgy tűnik, a Somogyi Béla utca felújítása kapcsán is ez fog történni: további 220 millió forintot akarnak erre költeni. Így a beruházás összköltsége is folyamatosan nő: hiába volt cél a végösszeg lefaragása 2,67 milliárdra, már most 3,87 milliárd forintnál tartanak. És örülhetünk, ha 2023-ra készen lesznek vele – tették hozzá.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Fidesz Budapest)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.