Rekordméretű harcsát fogtak ki a Dunából + videó

Hatalmas halat fogott egy magyar pecás a Dunában, ám nem sokáig volt az óriási harcsa a szárazföldön, ugyanis a horgász visszaengedte őt a természetes élőhelyére, a vízbe. Állítólag ez az eddigi legnagyobb, a Dunából pergetve kifogott harcsa Magyarországon – írja a Blikk.

Forrás: Origo, Blikk2022. 07. 17. 18:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszámoló szerint a szerencsés horgász nem mindennapi látványnak lehetett szemtanúja, ugyanis az ő fogása volt a rekord, amit pergetőtechnikával fogtak a Dunából:

Az állat csaknem 83 kg-ot nyomott.

Nikl Béla dunaföldvári pecás és a paksi horgászbolt-tulajdonos pergetőmódszerrel fogta ki a nem mindennapi halat.

Ez azt jelenti, hogy nem szerves csalival, hanem egy vízi lényt utánzó műcsalival járt sikerrel.
 

A Blikk szerint a harcsát Nikl kicsivel több, mint két hete fogta ki. Este fél 9 környékén dobta be a csalit, és két óra fárasztás után már a kezében is tarthatta a gigahalat, természetesen nem egyedül, hiszen csatlakozott hozzá még több pecás is, akik segítettek neki. Béla mindenképp szerette volna visszaengedni a halat, ám a méretéből adódóan kíváncsi volt a tömegére is, ezért lekötötte, hogy másnap meg tudja mérni.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: A hal (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.