Gyurcsány Ferenc azt állítja, nem tudott a külföldi kampánypénzekről + videó

A pártelnök szerint a DK el tud számolni a kampánypénzekkel.

Magyar Nemzet
2022. 09. 04. 16:13
GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány és az alvilág
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DK elnöke a Hír TV híradójának úgy nyilatkozott, nem tudott arról, hogy Márki-Zay Péter mozgalmához – ami az összefogás része volt – külföldi pénzek is érkeztek a kampány során. 

Márki-Zay Péter múlt héten egy interjúban bevallotta, hogy a baloldali kampány egy részét egyenesen az Egyesült Államokból fizették. Mindez azonban csak a jéghegy csúcsa, ugyanis egy jóval szélesebb kör is megmozdult a baloldal választási sikere érdekében, adatgyűjtő cégtől politikai elemzőkön át, tematikus szakpolitikai NGO-k sorától az aktivistamozgósító szervezetig.

 

Ezek együttesen pedig egy jól megtervezett teljes, „amerikai mintájú” kampányszervezet képét rajzolják ki.

 

Gyurcsány Ferenc, a baloldal bukott miniszterelnöke elmondta, a DK nem használta ezt az összeget. Úgy fogalmazott, a DK el tud számolni a kampánypénzekkel az Állami Számvevőszéknek, Márki-Zay Péterrel pedig nem beszélt a kampány során érkezett támogatásokról.

A Hír TV erről készült videója a linkre kattintva megtekinthető.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.