Ismét korrupció miatt ítélhetik el a volt rendőrtábornokot

Másodszor is elítélhetik korrupció miatt a volt belügyi vezetőt, egykori megyei rendőrfőkapitányt a keddtől folytatódó büntetőperében. Ármós Sándor jelenleg is fogházban ül, négyéves büntetését tölti, miután kenőpénz átvétele közben tetten érték.

2022. 09. 12. 20:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iratismertetéssel folytatódik kedden a bizonyítási eljárás, amelynek eredményes befejezése esetén perbeszédek és ítélethirdetés várható Ármós Sándor volt rendőr dandártábornok büntetőperében.

A vádirat lényege szerint a másodrendű vádlott egy találmányával kereste meg egy régi ismerősét, az elsőrendű vádlottat, Ármós Sándort, akit arra kért, hogy kapcsolatai révén segítsen neki az általa kifejlesztett eszköz belügyminisztériumi bemutatását megszervezni. A másodrendű vádlott találkozójuk során azt is elmondta, hogy ellene több büntetőeljárás is folyamatban van, egy további ügyben pedig a bíróság jogerősen pénzbüntetésre ítélte, amelynek egy részét már be is fizette. 

Megegyeztek abban, hogy Ármós Sándor segít megszervezni a találkozót a Belügyminisztériumban, és közbenjár azért, hogy a másodrendű terhelt ellen indult büntetőeljárások megszüntetéssel záruljanak. Annak elintézését is megígérte, hogy a pénzbüntetés fennmaradó részének kifizetésére részletfizetést kapjon. 

 

Ármós cserébe egy külföldi örökséghez kapcsolódó ügylet költségeinek a kifizetését kérte a másodrendű vádlottól, majd a rendőr tábornok a remélt örökség megszerzéséhez szükséges összeget – a másodrendű terheltet megtévesztve – elfogadta, azonban a büntetőügyek megszüntetése érdekében semmilyen intézkedést nem tett. 

Az ügyészség Ármóst hatrendbeli befolyással üzérkedés, míg a másodrendű vádlottat hatrendbeli befolyás vásárlásának bűntettével vádolja.

A januári előkészítő ülésen négy év szabadságvesztéssel megúszhatta volna a volt belügyi vezető, egykori megyei rendőrfőkapitány, ha teljes körű beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalásról, ám Ármós nem fogadta el az ajánlatot. Ármós vitatta, hogy jogszerű lett volna a nyomozó ügyészi kihallgatása. Mint mondta, pszichiátriai kezelés alatt állt, így nem tudja, mit mondott. A vád képviselője indítványozta az orvosi kezelés iratainak beszerzését, valamint a vádlott igazságügyi pszichiátriai vizsgálatát.

Ármós jelenleg az előző bűncselekménye miatt kapott négyéves fogházbüntetését tölti. A mostani ügye tárgyalásaira rabruhában, megbilincselve állították elő a büntetés-végrehajtás munkatársai.

Az első korrupciós bűntettre a Nemzeti Védelmi Szolgálat hívta fel a figyelmet 2016-ban, és a szolgálat jelzésére több mint hétmillió forint értékű, valutában kifizetett kenőpénz átvétele közben érték tetten Ármóst a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai.

Ármós Sándor hivatásos szolgálati viszonyát 2017. április 30-ával szüntette meg Áder János köztársasági elnök, miután a tábornok méltatlanná vált a belügyi szolgálatra, majd első fokon még hat év fogházat kapott. Másodfokon ezt mérsékelték négy évre.

Borítókép: Ármós Sándor rabruhában a tárgyalóteremben (Forrás: Kékfény)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.