A baloldali média befolyása a régi

Varga Zoltán médiabirodalmának az ékköve ki is használja a jólértesültségét, aminek hála vezetői a legbefolyásosabb médiaszereplők közé tartoznak.

2022. 11. 14. 5:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vörös bárónak is hívott baloldali oligarcha, Varga Zoltán médiabirodalmának az ékköve, a harcosan baloldali narratívát képviselő 24.hu vezetői továbbra is a legbefolyásosabb médiaszereplők közé tartoznak. 

A Marketing&Media magazin Top 50 digitális szakemberek ranglistáján a véleményvezérek-főszerkesztők kategóriájában azt első tíz helyen a baloldali orgánumok vezetői szerepelnek, ezen belül három helyen a Central Médiacsoport munkatársainak neve olvasható.

Az előkelő harmadik helyen jegyzik Pető Pétert, aki 2019 óta vezeti főszerkesztői minőségben a 24.hu-t. Az ötödik, sportnyelven szólva még pontszerző helyen van Szigeti Péter, a 24.hu lapigazgatója. A szintén a Varga Zoltán neve fémjelezte lapcsoporthoz tartozó Nlc.hu főszerkesztője, illetve a Central Médiacsoport digitális női portfólióigazgatója a tizedik helyet kapta meg. Varga emberei az összesített listán is igen jó helyen szerepelnek, ami bizonyíték arra, hogy komoly közvélemény-formáló szerepük van.

Varga, aki múltja ellenére kikéri magának, hogy vörös bárónak is hívják, rendszeresen azt hangoztatja, hogy apolitikus: médiaportfóliójában mindössze egy vállaltan is politikai felület, a 24.hu van, ami szerinte független, tulajdonosként nem befolyásolja a lap irányvonalát.

A képet némileg árnyalja, hogy az utóbbi években a szerkesztőséget egykori népszabadságos és más baloldali médiumok újságíróival töltötték fel, aminek következményeként a 24.hu az egyik legmilitánsabb baloldali propagandamédium lett a Telex, a Hvg.hu és Soros-blognak is nevezett 444 mellett.

A hűtlen kezeléssel és költségvetési csalással gyanúsított Varga legutóbb azzal került be  a hírekbe, hogy a sztárügyvéd, Papp Gábor látja el a védelmét. Az adóhatóság azt feltételezi, hogy a korábban Vargához köthető, lényegében uniós pénzből megalapított Nógrádi Vegyipari Zrt. részvényeinek pár évvel ezelőtti eladásával kár érhette az Európai Unió költségvetését. A nyomozók szerint a kár több mint félmilliárd forint.

Ismert, 

a gyanúsításról elsőként a Magyar Nemzet adott hírt, amit később egy közleményben Papp Gábor is megerősített. Az ügyvédnek nem tetszett, hogy lapunk szerinte túl gyorsan értesült az eseményekről, továbbá tisztában volt az ügy részleteivel is. Papp megnyilvánulása azért is furcsa, mert a sajtóban egyáltalán nem szokatlan, hogy a bűnügyi szakújságírók egy-egy ügy részleteit már a nyomozati szakaszban ismerik.

Erre nagyon jó példa a Varga tulajdonában levő, már említett 24.hu, ahol rengeteg információ, sőt szinte a teljes nyomozati anyag kikerült az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkárának, Völner Pálnak az ügyéről. Ez Papp Gábornak sem lehet újdonság, hiszen Varga mellett Völnernek is ő az ügyvédje. Mint köztudott, a volt államtitkárt a végrehajtói kamarát is érintő úgynevezett Schadl-üggyel kapcsolatos korrupcióval vádolják.

Borítókép: Varga Zoltán (Fotó forrás: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.